PRETRESI U TIJEKU

USKOK UPAO U SPLITSKU ČISTOĆU Razgovore su obavljali i na Karepovcu, uhićeno više osoba, među njima i direktor?

Policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) počeo je uhićenja u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistića, doznaje se iz izvora bliskih istrazi
Odlagalište Karepovac
 Jakov Prkic / CROPIX

Petnaestak djelatnika policijskog Uskoka u utorak u 7 sati ujutro banulo je u sjedište splitske komunalne tvrtke Čistoća, doznaje tportal.

Obavili su niz razgovora u upravnoj zgradi, ali i na susjednom odlagalištu Karepovac. Nakon nešto više od sat vremena s njima su se - pretpostavlja se na dodatne razgovore - otišli jedan poslovođa i nekoliko radnika, a nešto prije deset sati i direktor tvrtke Ante Aleksić.

Zasad nema potvrde radi li se o formalnim privođenjima. Sugovornici tportala dojavljuju da je direktor uhićen.

Prethodno su se istražitelji duže vrijeme zadržali u Aleksićevu uredu, gdje su po svemu sudeći obavljali pretres. On je na direktorsku funkciju imenovan prije nekoliko mjeseci, no prethodno je u Čistoći duži niz godina bio zaposlen u srednjem menadžmentu.

Kako tportal doznaje, brojka privedenih iza deset sati znatno se povećala, a među njima se nalazi i veći broj osoba zaposlenih na samom odlagalištu. Nekima od njih istražitelji su tijekom jutra istovremeno pretresali i privatne stanove.

Da je u prostorije "Čistoće" upao USKOK, odmah je za Slobodnu Dalmaciju bez sustezanja potvrdila Ljubica Vrdoljak, šefica Operativne službe te gradske tvrtke. Kazala nam je kako policijski djelatnici više nisu u upravnoj zgradi te da su se po svoj prilici uputili na odlagalište Karepovac, s obzirom da su tražili zamjenu bageriste kako bi mogli pristupiti deponiju, piše Slobodna Dalmacija.

Kako nam je kazala, radi se najvjerojatnije o anonimnoj prijavi koja se odnosi na nešto što je odloženo na dio odlagališta gdje svakodnevno pristiže komunalni otpad, nakon što je završena prva faza njegove sanacije.

Priznala nam je kako je sve skupa ipak - šokiralo.

- Ovdje se radi o nekome tko je zločest i želi loše Čistoći, sumnjam na nekoga unutar tvrtke. Na kraju samo mogu reći da sam sretna što sam pred mirovinom - podvukla je Vrdoljakova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:29