‘VIDIMO SE NA SUDU‘

Uskokov optuženik Kovačević najavio da će tužiti Plenkovića: ‘Ako ste frajer, dođite se sučeliti sa mnom!‘

‘Zbog uvreda koje ste izrekli prema meni, gruboga miješanja u pravosudni proces te pritiska na pravosudni proces najavljujem tužbu‘

Dragan Kovačević i Andrej Plenković

 Cropix

Nakon što je premijer Andrej Plenković odbacio tvrdnje bivšeg šefa Janafa i Uskokova optuženika Dragana Kovačevića da je na sastanku u Vladi sugerirao potpisivanje memoranduma koji bi značio gašenje rafinerije Sisak, Kovačević je najavio da će tužiti Plenkovića.

‘Tu je sve jasno - niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum, niti sam ja naredio - a takve nebuloze smo gledali neki dan u medijima - da se zatvara sisačka rafinerija‘, rekao je u četvrtak premijer u izjavi novinarima Bruxellesu.

Kovačevićevo pozivanje pred Antikorupcijsko vijeće, premijer je opisao kao ‘očaj, jad, čemer‘.

‘Da se dovodi Uskokovog optuženika - koji očito tamo dolazi s pažljivo pripremljenom političkom agendom da spašava sebe zbog lopovluka u Janafu i izvlačenja novaca - i pokuša baciti u eter nekakve teme o nekakvom sastanku, nekakvim nalozima, nekakvoj politici koja bi trebala utjecati nasuprot strateškim nacionalnim interesima - to je iskreno, sve skupa smiješno‘, poručio je Plenković i dodao kako je ‘očito da Kovačević u svemu skupa nije sam.‘

Zbog tih je riječi Kovačević odlučio zadovoljštinu potražiti na sudu.

Poruku Dragana Kovačevića premijeru prenosimo u cijelosti:

‘Poštovani gospodine Plenkoviću,

Zbog uvreda koje ste izrekli prema meni, gruboga miješanja u pravosudni proces te pritiska na pravosudni proces najavljujem podizanje tužbe protiv Vas, kao i zahtjev za skidanje Vašeg imuniteta. Niti nakon upozorenja i molbe da me ostavite na miru niste prestali s napadima u javnim nastupima u kojima se služite uvredama i lažima pa mi ne preostaje drugo nego zaštitu potražiti od suda.

Ako ste frajer, dođite se sa mnom sučeliti na mjesto gdje trebate odgovoriti na pitanja o Vašem grubom kršenju Zakona! Hoćete li se odazvati ili ćete ipak pobjeći kao mali od kužine, kako ste pobjegli i od pitanja pred saborskim Povjerenstvom?

Svjestan sam da me napadate zbog svoje nervoze i zabrinutosti što će biti s vama kada uskoro ne budete obnašali današnju funkciju. Radite to na ružan, podcjenjivački način svojstven Vama - čovjeku koji se boji nečega i koji se potpuno pogubio i što je netko rekao ‘Pukao ko‘ kokica‘.

Ja jesam optuženik i svoju nevinost ću dokazati pred Sudom, a ne pred vama koji sve Više pokazujete diktatorske sklonosti, koje se ne pamte u novijoj hrvatskoj povijesti. Niti napadam Vladu niti HDZ, nego svjedočim istinu o Vama osobno i Vašim postupcima.

Vi se pak, kao mali iz BUZE sakrivate iza Vlade i HDZ-a.

Dragi magistre Plenkoviću Vaše laži i obmana ovoga naroda su došli do kraja. Doći će vrijeme kada ćete za to morati odgovarati, kao i za nepoštivanje Zakona ove zemlje.

Vidimo se na sudu!‘, napisao je Dragan Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:34