VELIKA PROMJENA

Uskoro se ukida roaming s BiH, Srbijom, Sjevernom Makedonijom… ‘Glavni sporazum je već potpisan...‘

To je dobra poruka tim zemljama, poticaj za daljnje reforme nakon kojih će slijediti i daljnji benefiti, ocijenio je Bojan Glavašević

Ilustrativna fotografija

 Matej Kastelic/Panthermedia/Profimedia/Matej Kastelic/panthermedia/profimedia

Ove godine trebao bi zaživjeti sporazum o roamingu prema kojemu ćemo sve pozive mobitelom, baš kao i korištenje interneta mobitelom, na zapadnom Balkanu i u EU plaćati po istim cijenama koje plaćamo u svojim državama, objavio je u utorak na Twitteru saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Isto pravilo već je neko vrijeme na snazi među članicama Europske unije.

"Danas je u Saboru održan odbor za europske poslove, na kojemu je državna tajnica Andreja Metelko Zgombić rekla da je glavni sporazum već potpisan, ali treba potpisati još nekoliko manjih sporazuma", rekao je Glavašević.

"Na Odboru za europske poslove točka o kojoj se raspravilo, a danas će se o njoj raspravljati i na plenarnoj sjednici, su izvješća predsjednika Vlade sa sastanaka Europskog vijeća u prošloj godini. U tom izvješću, između ostaloga, piše da je postignut dogovor s teleoperaterima na razini Europskog vijeća da bi u ovoj godini stvar trebala biti pokrenuta", potvrdio je za N1 saborski zastupnik Bojan Glavašević.

"Možda će već do kraja godine zaživjeti taj roaming u kojemu bi građani EU i zemalja zapadnog Balkana plaćali iste cijene kao u svojoj nacionalnoj tarifi", dodao je.

Ovaj sporazum bi, dakle, obuhvatio sve zemlje zapadnog Balkana koje su trenutno u pristupnim pregovorima s Europskom unijom, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sjevernu Makedoniju…

"To je dobra poruka tim zemljama, poticaj za daljnje reforme nakon kojih će slijediti i daljnji benefiti", ocijenio je Glavašević za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:50