PROMJENA

Uskoro u Hrvatskoj na snagu stupa novo pravilo u vezi s dobivanjem Covid potvrda

Svi oni koji su preboljeli Covid i prime prvu dozu cjepiva više neće morati čekati 22 dana, nego će odmah moći zatražiti potvrdu
Provjera covid potvrda
 Europa Press/ I. Buj. Pool/Zuma Press/Profimedia

Najviše novih slučajeva proteklih tjedana zabilježeno je u Zadarskoj županiji pa se na početku glavnog dijela turističke sezone ondje se ponovno uvode strože mjere. Od danas su zabranjena masovna okupljanja i koncerti na mjestima na kojima se ne može kontrolirati poštuju li se epidemiološke mjere.

- Mi sad ovih sljedećih četiri dana čekamo da vidimo hoće li te brojke pasti. Naš prosjek prošli tjedan je bio negdje između 40 i 50. To nam ne treba. Znači nama brojke, mi imamo otprilike između 30 i 50 posto svih pozitivnih u Hrvatskoj. To svakako nije za šalu - rekao je epidemiolog Alan Medić.

Uskoro na snagu stupa i novo pravilo u vezi s dobivanjem Covid potvrda. Svi oni koji su preboljeli Covid-19 i prime prvu dozu cjepiva više neće morati čekati 22 dana, nego će odmah moći zatražiti potvrdu. Ona će vrijediti 210 dana, kao i za osobe koje su cijepljene dvjema dozama, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:34