A NIJE NI POČELO

Uskršnja drama u Zadru, policija ‘privela‘ lutku iz izloga nakon što ih je nazvao župnik: ‘Smijali smo se kao luđaci!‘

Neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok obilježio je incident zbog kojeg je intervenirala policija

Policijska intervencija u Kampo Kaštelu

 Luka Gerlanc/Cropix

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok, započeo je dolaskom policije koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vrijeđanja morala građana.

image

Sporna lutka u Kampo Kampo Kaštelu

Luka Gerlanc/Cropix

Kako doznaje Zadarski.hr, problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, što je župnik smatrao neprimjerenim za blagdan Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.

image

Policijska intervencija u Kampo Kaštelu

Luka Gerlanc/Cropix

- Policija je jutros oko 10 sati zaprimila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je u tijeku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama - kazala nam je glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Jedan od sudionika događaja za Antenu Zadar što se točno dogodilo:

- Je, svećenik je prijavio lutku koja, da prostite, nema ni sisa ni guzica. Policija je došla i uhitila plastičnu lutku. Zamislite. Stavili su je u auto, smijali smo se kao luđaci - prepričao je.

Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mjesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i tvrtke ‘Burda Atelier‘, javlja Zadarski.hr.

image

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu je događaj koji je zamišljen kao neformalno druzenje građana i njihov povratak na Poluotok

Luka Gerlanc/Cropix
image

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu

Luka Gerlanc/Cropix
image

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu

Luka Gerlanc/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:54