IZNENAĐENJA IZBORA

Uskrsnuće Damira Kajina, Bulj premoćan u Sinju, bivši SDP-ovac iz afere Janaf osvojio Novu Gradišku

U Novoj Gradiški mandat za gradonačelnika osvaja u prvom krugu nezavisni kandidat Vinko Grgić, koji je izašao iz SDP-a zbog afere Janaf
Damir Kajin, Miro Bulj, Damir Juzbašić, Vinko Grgić
 Cropix

Jedno od najvećih iznenađenja lokalnih izbora u Istri je pobjeda nekadašnjeg IDS-ovca Damira Kajina u Buzetu gdje se na strani SDP-a kandidirao za gradonačelnika tog grada gdje godinama vlada njegova nekadašnja stranka. To je tim više zanimljivo jer je IDS -ova kandidatkinja Ana Pernić osvojila tek 26 posto glasova, iza Kajina i nezavisnog Deana Prodana koji će ići u drugi krug- Rezultat je to kojega nitko nije očekivao.

Iznenađenja u Istri

Čelnik IDS-a Boris Miletić, koji s 48 posto glasova ulazi u drugi krug izbora za istarskog župana s SDP-ovcem Danijelom Ferićem tek je kratko prokomentirao da im je jasno što su birači htjeli poručiti.

- Jako smo dobro čuli poruku naših građana, ali ako pogledamo ukupne rezultate, IDS je uvjerljivo prva stranka po izboru naših sugrađana, komentirao je Miletić rezultate u Buzetu.

No, nije samo to bilo iznenađenje izbora u Istri gdje je redovito IDS osvaja vlast u svim istarskim gradovima, osim u SDP-ovom Umagu. Uvjerljivo je izgubio vlast u Vodnjanu gdje je oduvijek uvjerljivo pobjeđivao. Tamo je glatko i s većinom pobijedio nezavisni Edi Pastrovicchio kojega podržava IT div Infobip.

- Shvatili smo poruku Vodnjanaca i koristim priliku kolegi Pastrovicchiu čestitati na pobjedi. Veselim se suradnji na dobrobit grada Vodnjana i županije, zaključio je Miletić.

Bulj u prvom krugu postaje gradonačelnik Sinja

Zanimljivi rezultati stižu iz Sinja. Mostov Miro Bulj bio je nadomak pobjede već u prvom krugu, ali na kraju će ipak morati u drugi krug s HDZ-ovce Igorom Vidalinom, Bulj je osvojio oko 45 posto glasova.

Napustio HDZ, sada vodi u utrci za Županju

Nezavisni kandidat Damir Juzbašić vodi u utrci za gradonačelnika Županje. Juzbašić je, podsjetimo, u ožujku napustio HDZ i najavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje.

Rekao je i kako je HDZ dio njegovog identiteta, svjetonazora i odrastanja, ali kako se nije mogao pomiriti s činjenicom da je, nakon što je premoćno pobijedio aktualnog županjskog gradonačelnika Davora Miličevića na unutarstranačkim izborima, županijsko vodstvo stranke stalo na stranu poraženog kandidata.

Zajedno s Damirom Juzbašićem i troje potpredsjednika županjskog HDZ-a tu je stranku u ožujku napustilo još 30-tak članova iz Županje.

Izašao iz SDP-a zbog afere JANAF pa pobijedio u prvom krugu

U Novoj Gradiški mandat za gradonačelnika osvaja u prvom krugu nezavisni kandidat Vinko Grgić, koji je izašao iz SDP-a zbog afere Janaf.

Grgić je ostavku na dužnost gradonačelnika Nove Gradiške dao nakon što je zbog afere JANAF tri mjeseca proveo u istražnom zatvoru. Tada je izašao i iz SDP-a. Na ovim se lokalnim izborima ponovno kandidirao za gradonačelnika Nove Gradiške kao nezavisni kandidat i pobijedio već u prvom krugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:05