OPERACIJA GLASNICA

Uspjeh zahvata ovisit će o tome koliko se Bandić bude držao preporuka da neko vrijeme govori što manje

‘Operativni zahvat u KBC-u Zagreb prošao je bez komplikacija, gradonačelnik se dobro osjeća‘
Milan Bandić
 Goran Mehkek/Cropix

"Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić operirao je u petak glasnice i uspješno se oporavlja na kućnoj njezi. Operativni zahvat u KBC-u Zagreb prošao je bez komplikacija, gradonačelnik se dobro osjeća i očekuje povratak uobičajenim radnim obvezama već u subotu, do kada ga mijenja zamjenica Olivera Majić. Gradonačelnik bi svoje radne zadaće mogao početi obavljati i ranije, no uvažava preporuke liječnika prema kojima se treba suzdržavati od govora najmanje tjedan dana", priopćili su danas iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Naime, da s Bandićevim glasom situacija nije najbolja javnost je mogla čuti tijekom njegovih svakodnevnih pojavljivanja otkako su krenule konferencije za medije vezane uz korona krizu.

Već nakon nekoliko riječi Bandiću je 'padao' glas pa se u početku vjerovalo da je riječ o prehladi, ali kako je situacija postajala sve gora liječnici su preporučili operaciju glasnica jer očito nije bila riječ o običnoj promuklosti već onoj izazvanoj promjenama na glasnicama.

Naime, promuklost izazvana upalama u pravilu je prolazna osim ako se ne radi o polipima ili oteklini glasnica.

Kako saznajemo, Bandiću su liječnici operirali promjene na glasnicama što bi trebalo popraviti njegov glas, ali uspjeh zahvata ovisit će o tome koliko se bude pridržavao preporuka liječnika da neko vrijeme govori što manje.

Osim toga, vjerojatno neće baš u potpunosti uspjeti vratiti funkciju govora kakav je imao nekad jer glas ovisi i mogućnostima pluća.

Treba podsjetiti da je Bandić prije koju godinu imao tešku plućnu emboliju koja je ostavila traga na zdravlju njegovih pluća pa onda i na glasovnim mogućnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:46