PRIKUPLJEN MILIJUN

USPJELA HUMANITARNA AKCIJA 'TREBAM TE' Teško bolesna Maša jutros odletjela u Chicago na operaciju

 Televizija Zaprešić / Facebook

ZAGREB - Teško bolesna petogodišnja Maša Lučić otputovala je jutros s roditeljima u Chicago na operaciju koja bi joj trebala pomoći u liječenju arnold-chiarijeva sindroma (kosti pritišću mozak), izvijestila je konferenciji za novinare upraviteljica Zaklade Sierra, Višnja Vranešić.

Vranešić je kazala da će Maša u ponedjeljak biti primljena u bolnicu, a 1. srpnja operirana. Napominjući da je "ulaznica za operativni postupak" milijun kuna, izvijestila je da će se stvarni troškovi znati tek nakon operacije, jer su mogući dodatni troškovi.

Tijekom humanitarne akcije "Trebam te" do sada je prikupljeno 850.000 kuna na Mašin račun, što nije bilo dovoljno za njezin odlazak na put, pa je Zaklada iz svojih sredstava transferirala 150.000 kuna kako bi Maša danas mogla otputovati u SAD.

Vranešić je rekla da se i dalje nastavlja akcija prikupljanja sredstava preko humanitarnog telefona 0609014, te prodajom CD-a na kioscima tiska.

Ispred teleoperatera preko kojeg Zaklada ima humanitarni broj, Željko Markota izvijestio je da je do sada tim putem prikupljeno oko 440.000 kuna koje će Zakladi biti naknadno uplaćene. Od prodaje CD-a za Mašu je u dva dana prikupljeno oko 27.000 kuna.

"Hrabri medo" pozvao je i dalje građane da svojim sredstvima pomognu teško bolesnoj Maši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2022 19:15