BITKA ZA ŽIVOT

USPJEŠNA HUMANITARNA AKCIJA S bolesnim Matijom (6) i njegovom majkom u SAD će i sestra i fizioterapeutkinja!

BELI MANASTIR - U danima kada se cijela Hrvatska ujedinila i prikupila pomoć za liječenje male lavice Nore Šitum, okončana je i akcija prikupljanja pomoći za Matiju Špoljarića (6) iz Belog Manastira, koji se ovih dana sprema na put u SAD.

"Dragi ljudi velikog srca diljem Lijepe Naše.... S današnjim danom, brišem brojeve za uplate jer ne želim zauzimati medijski prostor, budući da smo svjedoci koliko djece treba pomoć svih Vas!!! Na Matijinoj stranici su izlistane uplate do današnjeg dana, kada stajemo s akcijama i brišemo brojeve računa, jer je prikupljeno dovoljno sredstava kako bi otišli na put ali ne samo to.... Prikupljenim novcem omogućili ste mom Matiji intenzivnu rehabilitaciju koja je neophodna nakon tako velikog operativnog zahvata,“ objavila je na facebooku Matijina majka Spomenka, koja sama skrbi o njemu i 10-godišnjoj kćerki.

APEL SAMOHRANE MAJKE ‘Matija je imao 200 napada na dan, pomozite mi u borbi za njegov život’

Podsjetimo, Matija je rođen s vrlo rijetkom anomalijom mozga, koja mu je dijagnosticirana u drugoj godini života. Uzrokovalo mu je to česte epileptične napade, kojih je u jednom trenutku znalo biti i do 200 dnevno. Uslijedila su liječenja u Grazu i Beču, koja su pomogla da se broj napada smanji, ali uzrok se nikako nije mogao otkloniti. Majci su rekli da da djeca u takvom stanju žive do treće godine života te da je mala vjerojatnost da prežive.

No, Spomenka nije odustajala. Odvela je sina u Stuttgart, gdje je napokon utvrđen uzrok, a Matija je nakon toga imao četiri operacije, kojima mu je život spašen. No, anomalija i dalje izaziva epileptične napade, kojih je sada 3-5 dnevno, a spas se nalazi u Case Western Reserve University Hospital u Clevelandu, jedinoj bolnici na svijetu koja može pomoći i otkloniti Matijine tegobe.

NOVI ŠOK ZA MALU NORU Amerikanci podigli cijenu liječenja na 4,7 milijuna kuna!

Nakon što je HZZO odobrio odlazak u SAD na pretrage te eventualnu Matijinu operaciju, Spomenka je zatražila javnu pomoć za prikupljanje 7.000 eura kako bi u Cleveland povela i fizioterapeutkinju koja joj pomaže skrbiti o Matiji te kćerku, koju nema kome ostaviti, budući da HZZO ne pokriva troškove za njih. Akcija je urodila plodom i svi četvero će uskoro na put za SAD.

- Matija će po peti puta u svom malom životu prohodavati, vraćati potisnute vještine, a zahvaljujući svima Vama imat će mogućnost i za naprednu terapiju poput Neurofeedbacka - uređaja za poboljšanje kvaliteta i razvoja potencijala kod djece s poteškoćama u razvoju. Ukoliko se u Americi ništa ne zakomplicira ostat će dovoljno sredstava kako bi se kupio uređaj koji ne bi bio samo za Matiju već i za ostalu djecu s poteškoćama s našeg područja - poručila je Spomenka Špoljarić, koja će dio novaca uplaćenih za Matiju uplatiti na račun za pomoć malenome Davidu Tarabi iz Viteza, koji boluje od iste bolesti kao i Matija, a pomoć mu je potrebna za odlazak na operaciju u njemačku bolnicu u Vogtareuthu, gdje je Matija četiri puta operiran.

Hrabra Osječanka Ena: 'Novac za mene donirajte maloj Nori. Njoj je jako hitno'

Teško bolesna mlada Osječanka Ena Šarac (18), koja je velikom hrabrošću u 11-godišnjoj borbi s tumorom na mozgu već „osvojila“ Hrvatsku, ponovno se iskazala. Iako joj je i samoj potrebna pomoć u prikupljanju 200 tisuća kuna za, vjeruje se, posljednju operaciju prije ozdravljenja, na koju treba ići za dva tjedna u München, Ena je pozvala sve koji su joj namjeravali pomoći da novac uplate za Noru Šitum.

"♥ molila bih sve ove drage ljude da akciju za mene donirate malom anđelu Nori ♥ njoj je jako hitno i ima samo još par dana da ode po život !!! ja imam još puna dva tjedna pa Vas od ♥ molim da mi ispunite želju i ajmo malom anđelu pomoći i ovom akcijom i pozivima ♥

♥ HVALA VAM OD ♥ DOBRI NAŠI ANĐELI ♥", poručila je Ena preko facebooka.

Eni se pak može pomoći uplatom donacije na žiro račun: 2340009-3104119971, otvoren kod Privredne banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:28