AKCIJA U PRELOŠČICI

Uspješno okončana komplicirana intervencija: Sisački vatrogasci skinuli križ s crkve Sv. Mihaela

Na ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji u subotu su bili angažirani vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija
Vatrogasci, ilustracija
 
 Damir Krajac/Cropix

Sisački vatrogasci uspješno su, nakon oštećenja u potresu, skinuli križ s crkve Sv. Mihaela u Prelošćici, a riječ je bila o tehnički zahtjevnijoj intervenciji, izvijestili su u nedjelju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na tehničkoj intervenciji u subotu sudjelovali su vatrogasci iz sisačke Javne vatrogasne postrojbe, stoji u priopćenju.

Na ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji u subotu su bili angažirani vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno su bila angažirana 94 vatrogasca s 33 vatrogasna vozila, a evidentirane su 64 vatrogasne intervencije.

Na području Vatrogasne operativne zone Glina angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 13 intervencija.

U Sisku je bilo angažirano 35 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak koji su imali osam intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažirana su 33 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. Zabilježene su 43 intervencije.

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do subote 23. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 9 886 vatrogasca s 2 585 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11 333 intervencija.

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su 23. siječnja imali 44 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crjepova, zidova i fasada te izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca.

Na navedenim intervencijama sudjelovalo je ukupno (kumulativni zbroj) 264 vatrogasca sa 117 vatrogasnih vozila, a saniranje posljedica ovog potresa vatrogasne snage Grada Zagreba nastavljaju do daljnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:04