BOJAN GLAVAŠEVIĆ

‘Uspoređivanje antivaksera sa Židovima velika je uvreda za zdrav razum i ljudsko dostojanstvo‘

‘To što je netko uvrijeđen jer bez maske ne može u pekaru ne čini ga Anom Frank‘, rekao je saborski zastupnik

Bojan Glavašević

 Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik u Hrvatskom Saboru Bojan Glavašević ustvrdio je u subotu u objavi na svom Facebook profilu da je uspoređivanje sudbine Židova s osobama koje su protiv cijepljenja "velika uvreda za zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i povijesnu istinu o Holokaustu".

- Malo što u zadnjih nekoliko godina je toliko velika uvreda za zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i povijesnu istinu o Holokaustu poput antivakserske usporedbe sa sudbinom Židova, dodatno trivijalizirano jeftinom rimom u sloganu. Sramotno do svemira - napisao je Glavašević.

- Usporedba s Holokaustom i zloupotreba Davidove zvijezde vrlo jasno govori o tome koliko su oni koji to čine nesvjesni svoje privilegiranosti (da, privilegiranosti!) u društvu, i koliko nemaju pojma o Holokaustu - nastavio je saborski zastupnik.

- Da budem još jasniji: to što u uvjetima globalne pandemije države svoje stanovnike pokušavaju zaštititi od zaraze uvodeći obavezu nošenja maske i covid-putovnica/potvrda, i to što neke članove društva to smeta, NIJE isto kao sustavni progon i genocid nekoga na temelju rasne, seksualne ili neke druge diskriminacije, uz jednako sustavno poticanje mržnje protiv tih skupina. To što je netko uvrijeđen jer bez maske ne može u pekaru ne čini ga Anom Frank - ustvrdio je Glavašević.

- Umjesto trošenja vremena na internetu proučavajući opskurne teorije zavjere o cjepivu, takvi ljudi trebali bi pročitati o Holokaustu. Možda nešto i nauče - zaključio je hrvatski parlamentarac te priložio fotografije na kojima se mogu vidjeti žuta Davidova zvijezda na kojoj piše "nisam cijepljen" te Zemlja opasana bodljikavom žicom na kojoj piše "mic po mic... Auschwitz".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:41