NE PRESTAJE PADATI

Uspostavljen je promet starom karlovačkom cestom, na svim cestama zimski uvjeti

 AP Photo/Amel Emrić

ZAGREB - Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je na autocestama, državnim i županijskim cestama u većem dijelu unutrašnjosti, pa nema slobodnog pravca u smjeru Dalmacije, Istre i Slavonije, javlja HAK.

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Upozorava se vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U 11 sati uspostavljen je promet starom karlovačkom cestom u zagrebačkom naselju Blato.

Zimski uvjeti su proglašeni na dionicama autocesta (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na A1 Zagreb/Lučko -Gospić, A2 Zagreb-Macelj (duž cijele autoceste), A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Kutina, A7 GP Rupa-čvor Diračje, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo.

Zimski uvjeti su i na većini državnih te županijskih cesta u Lici i u Gorskom kotaru te u Hrvatskom primorju na području općine Klana, zaleđu općine Matulja, Opatije i Lovranske Drage te u zaleđu Novog Vinodolskog, kao i na dionici brze ceste B8 tunel Učka-Matulji.

I na cestama u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj na snazi su zimski uvjeti.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između čvorova Dugopolje i Bisko, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji zabranjen je izlazak teretnih vozila preko graničnih prijelaza: Bregana, Rupa i Pasjak, a ulazak na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.

U prekidu su katamaranske linije na riječkom i splitskom području, te trajektna linija Drvenik-Sućuraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:33