ZAPADNI DIO ZAGREBA

Uspostavljena opskrba toplinskom energijom, osim u manjem dijelu Prečkog: ‘Dionice su stare‘

Sanacija puknuća je u tijeku, a ponovna uspostava isporuke toplinske energije očekuje se danas do večernjih sati

Ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

HEP je izvijestio kako su tijekom noći uspješno sanirali puknuće u Brdovečkoj ulici te je za Gajnice, Malešnicu, Špansko, Prečko i Rudeš uspostavljena opskrba toplinskom energijom, no u petak je opet puknuo vrelovod pa manji dio Prečkog nema grijanje od 9 sati.

Puknuće vrelovoda dogodilo se u Beethovenovoj ulici zbog čega je za nekoliko zgrada u naselju Prečko od 9 sati prekinuta isporuka toplinske energije.

Sanacija puknuća je u tijeku, a ponovna uspostava isporuke toplinske energije očekuje se danas do večernjih sati.

Zbog sanacije puknuća vrelovoda, bez isporuke toplinske energije su sljedeće adrese u naselju Prečko: Tijardovićeva ulica 6-8 i 10-14, Beethovenova ulica 1-3 te Matetić Ronjgova ulica 2-8.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, objašnjavaju iz HEP-a.

Dionica vrelovoda na kojoj je došlo do puknuća nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba".

HEP-Toplinarstvo ističe kako ulaže maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku, a građane moli za strpljenje i razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 00:31