MARINA LUČICA

Usred Dalmacije uskoro se počinje graditi luksuzni resort, projekt je skuplji od 100 milijuna eura!

Investitorima je omogućena etapna izgradnja turističkih sadržaja, na ukupno 18.731 kvadrata, a resort će imati 1170 postelja

Prim Bay Resort

 Facebook/Prim Bay Resort

Primoštenski vijećnici donijeli su odluku o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja (UPU) ugostiteljsko-turističke zone Huljerat-Bajna Draga, a što znači da je to područje namijenjeno za kampove i autokampove s pratećim sadržajima, piše Slobodna Dalmacija.

Mijenja se nekoliko odredbi za provođenje, pa je tako iznimno unutar prostorne cjeline T3-5 dopuštena visina građevine 10 metara, a površina građevinske čestice iznosi 4093 četvorna metra. Inače, u čitavoj zoni građevine ne prelaze četiri metra visine.

Izmjenama UPU-a, na području Huljerat-Bajna Draga propisuje se da sve otpadne i oborinske vode prije priključenja na javni sustav odvodnje moraju proći kroz separatore.

Vijećnici su prihvatili i zahtjev tvrtke "M.L. Bay Development", investitora turističke zone Marina Lučica 2, koja se nalazi na jugoistočnom ulazu u Primošten, između mora i Jadranske magistrale, da ih se oslobodi plaćanja komunalnog doprinosa za građenje prometnog sustava i parkinga. Kako je obrazloženo, ulagač je za sređivanje imovinskopravnih odnosa već utrošio 1,4 milijuna kuna i milijun i pol kuna za projektnu dokumentaciju.

- Investitor se zauzvrat obvezuje financirati komunalnu infrastrukturu i izgrađenu imovinu, zajedno sa zemljištem površine 12.226 kvadrata, prenijeti bez naknade u vlasništvo Općine Primošten - naglašeno je na sjednici, te je dodano da je po istom principu izgrađen kanalizacijski i vodovodni sustav, vrijedan 30 milijuna kuna.

Turistička zona Marina Lučica planira se već desetljećima, mijenjali su se brojni nesuđeni ulagači, a kanadska kompanija "Dalmi" još je 2006. počela s otkupljivanjem privatnih parcela.

Nakon Kanađana pojavljivali su se i drugi, međutim, sve je postalo realnije tek kada je nakon višemjesečnih pregovora i nekoliko odluka Općinskog vijeća prije dvije godine potpisan ugovor o izgradnji kanalizacije i ostale infrastrukture s tvrtkom "M.L. Bay Development" u vlasništvu Austrijanca Christopha Trauniga, koji je u toj zoni zamislio turistički kompleks "Prim Bay Resort".

Prema UPU-u, obuhvat turističke zone Marina Lučica iznosi 16,82 hektara. Investitorima je omogućena etapna izgradnja turističkih sadržaja, na ukupno 18.731 kvadrata, a resort će imati 1170 postelja. Vrijednost ulaganja procijenjena je na više od 100 milijuna eura, piše Slobodna Dalmacija.

image

Prim Bay Resort

Facebook/Prim Bay Resort
image

Prim Bay Resort

Facebook/Prim Bay Resort
image

Prim Bay Resort

Facebook/Prim Bay Resort
image

Prim Bay Resort

Facebook/Prim Bay Resort
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 11:33