NEPOTREBNO DIZANJE TENZIJA

USRED DUBROVNIKA SNIMALA VIDEO I PROVOCIRALA 'Ovo je Srbija, osjećam se kao svoj na svome'

 
 Facebook

Vesna Pešić, koja je iz Srbije ovih dana došla posjetiti Dubrovnik, snimala je video tijekom šetnje i među ostalim govorila da je Dubrovnik srpski grad.

- Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi - kaže Vesna u videu dok hoda Dubrovnikom, a koji prenosi Slobodna Dalmacija.

Objavila je još nekoliko postova u kojima kaže:

- Pitaju me kako se osjećam u Dubrovniku? KAO SVOJ NA SVOME! Ovaj grad osnovala su srpska plemena Travunjani, Zahumljani i Konavljani i dala mu ime Dubrava po gustoj hrastovoj šumi. U ovom gradu oduvijek se govorio prvo srpski jezik, potom talijanski, a onda u manjem broju neki ostali jezici. Naravno, o novokomponiranim jezicima nije bilo ni riječi-Ovdje je na srpskom jeziku srpske knjige štampala Srpska dubrovačka štamparija, a najveći dubrovački pjesnik bješe Srbin Ivo Gundulić. (Konačno, ovdje u ruci ja držim malu Vincansku boginju i roman ITAKE! Tu je i marama sa Vincanskim pismom. Moji pratitelji svuda po svijetu.) - napisala je na svom profilu.

Neki pratitelji, pa i sunarodnjaci, u komentarima su joj napisali da provocira.

- Dokon pop i ovce krsti. Bolje radite nešto korisno umjesto što širite propagandu! Nepotrebno dižete tenzije! Ponašajte se kao turist, a ne kao provokator!", napisao joj je jedan pratitelj, no ima i onih koji joj pišu: Vratit ćeš ti Vesna Dubrovnik svojoj matici.

Status ove turistkinje se poput požara proširio mrežom, pa su i hrvatski građani komentirali: "Što reći o ovakvim “turistima”? - samo su neki od komentara.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. srpanj 2022 01:01