MINISTAR BEROŠ

‘Ustanove koje provode cijepljenje dobile su zadaću preispitati provodi li se sve po prioritetima‘

Ministar poručuje da ukoliko utvrde nepravilnosti da će se u ustanovama koje provode cijepljenje utvrditi razina odgovornosti
 Damir Krajac/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je priopćenje u kojem navodi da su sve ustanove u Hrvatskoj, koje sudjeluju u cijepljenju protiv covid-19, dobile od Ministarstva zdravstva putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zadaću preispitati da li se cijepljenja u cijeloj zemlji provode u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima.

- Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva.

Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana. Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti - navodi se u priopćenju ministra Beroša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:29