NA METI

‘Ušutkani‘ Puhovski: ‘Milanović je uspio, mediji me manje zovu nakon njegova napada‘

‘Možda je to zato što misle da bih mogao previše pričati o sebi, ali u svakom slučaju on je uspio‘
Zoran Milanović
 Goran Mehkek/Cropix

"Kakvo smo mi to društvo ako će Milanović svojim uvredama sa scene maknuti političkog analitičara, začepiti usta nekom wannabe gradonačelniku, kako je rekao, nasljedniku u njegovoj bivšoj stranci, dvjema zastupn-icama manjih stranaka nazivajući ih narikačama...", rekao je, između ostalog, jučer premijer Andrej Plenković.

Politički analitičar je Žarko Puhovski, "wannabe gradonačelnik" Tomislav Tomašević, nasljednik je Peđa Grbin, a zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak - sve njih je Milanović izvrijeđao, a mi smo ih pitali je li ih maknuo sa scene i začepio im usta.

- To je točno - kaže Puhovski. - Ja nisam nikad zvao medije da nešto komentiram, nego su oni zvali mene, ali zadnjih 15 dana izrazito rjeđe nego prije. Možda je to dijelom zato što misle da bih mogao previše pričati o sebi, ali u svakom slučaju on je uspio. Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, kaže kako je predsjedniku Vlade glavna preokupacija verbalni duel s Milanovićem.

image
Žarko Puhovski
Bruno Konjević/Cropix

- Da se premijer manje bavi time što je tko rekao, a više onim što je njegov posao, možda bi zdravstvena situacija bila bolja, ali očito je premijeru verbalni duel s Milanovićem glavna preokupacija, i to je za državu loše - rekao je Grbin.

Dalija Orešković smatra da obojica svojim prepucavanjima podjednako štete javnim interesima i da nisu dorasli funkciji koju obnašaju, a Marijana Puljak poručuje kako im nije začepio usta.

- Neće nas ušutkati ni jedan. Ponašaju se kao stari, čangrizavi bračni par - kaže Puljak.

Ne trebamo da nas premijer brani niti da nas uvlači u svoje prepirke s predsjednikom. Ono što nama treba od premijera jest da prestane blokirati Odluku o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva i da prestane spinati da je odluka koju smo napisali protuustavna, kazao je Tomašević.

Isto tako ono što građanima u ovom trenutku treba jest da premijer i predsjednik sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i počnu surađivati u rješavanju gorućih problema u ovoj zdravstvenoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi, dodaje Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:25