ANDREJ POROPAT

UTJECAJNI HNS-ovac DAO OSTAVKU NA SVE STRANAČKE FUNKCIJE Zgrozio ga TV prilog o njegovim kolegama: 'S tim ljudima ne želim dijeliti ni jednu funkciju'

Andrej Poropat
 Matija Djanjesic / CROPIX

Predsjednik regionalnog saveza HNS-a za Istarsku te Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju, član nacionalnog Predsjedništva, član Središnjeg odbora HNS-a i član Predsjedništva riječkoga HNS-a Andrej Poropat, inače predsjednik Gradskog vijeća Rijeke, podnio je ostavku na sve funkcije u toj stranci zbog priloga koji je objavila Nova TV u emisiji Provjereno, a koji kompromitira narodnjake zbog očitog sukoba interesa u istarskoj podružnici, piše Novi list.

Prilog Nove TV bavio se direktorom istarske podružnice HEP-a Zvonkom Liovićem koji je prije dva dana reizabran za predsjednika istarskog HNS-a, a koji je svoje zaposlenike poslao na seminar 'Čarobna 2020.' gdje su 'učili zakonitosti novca' te 'kako zavoljeti sebe', a usput su se i opuštali te meditirali.

Voditeljica seminara Kristina Bulešić članica je HNS-a i izabrana je za dopredsjednicu istarskog HNS-a. Izvor Nove TV u prilogu je naglasio da to nije prvi put da direktor Liović isplaćuje novac svojoj kolegici iz stranke.

- Uz veliko poštovanje prema većini stranačkih kolegica i kolega, a posebice mojoj ‘riječkoj ekipi’ na koju sam beskrajno ponosan, danas sam definitivno odlučio podnijeti ostavku na sve funkcije u HNS-u, kazao je Poropat u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama.

- Naime, i politički i svjetonazorski, ali najviše u odnosu na osnovni sustav ljudskih vrijednosti, više ne mogu pronaći niti jedan razlog da obnašam navedene funkcije. Povod ovoj odluci kulminirao je nakon jučerašnjeg priloga u emisiji Nove tv 'Provjereno'. Koristim svoje pravo na izbor da s akterima spomenute sinoćnje emisije od danas ne dijelim niti jednu političku funkciju, kazao je Poropat.

Ipak, i dalje je član HNS-a.

- Konzultirao sam se s kolegama iz riječkoga HNS-a i mojim kolegama vijećnicima u Gradskom vijeću i oni su podržali moju odluku davanja ostavke na sve funkcije. Što se tiče mjesta predsjednika Gradskoga vijeća, nema nikakvog razloga za bilo kakve promjene jer imamo kvalitetnu suradnju s kolegama iz drugih političkih stranaka.

Predsjednik riječkog SDP-a Marko Filipović kaže kako ovaj potez neće ugroziti stabilnu većinu u gradskom parlamentu.

- Ne bi se trebalo dogoditi ništa dramatično. Do novih izbora imamo nešto više od godinu dana, riječki HNS je naš partner, a kolega Poropat je predsjednik Gradskoga vijeća koji kvalitetno obavlja svoj posao. Nisam s njim još razgovarao, ali procjenjujem da će naša riječka politička situacija ostati stabilna, kao što je i do sada bila. No, obavit ćemo razgovore i s Poropatom i s HNS-om i sa svim koalicijskim partnerima kako bi vidjeli što ćemo i kako dalje, rekao je Filipović za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:07