TRAGEDIJA U OSIJEKU

Utopio se dječak (4), upao je u prostor između dvije daske i nestao: ‘Majka je vikala u vodi‘

Rijeka je dva puta izbacila maleno tijelo na površinu vode, nakon čega je dijete nestalo

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Strašna tragedija u Osijeku. U Dravi se u srijedu poslijepodne, oko 14 sati, utopilo četverogodišnje dijete, koje je tijekom igre na jednom od pontona postavljenih uz obalu rijeke upalo u vodu kroz otvor između dvije daske. Očevici kažu kako je djetetova majka odmah počela dozivati u pomoć i vikati, ušla je i sama u vodu ne bi li mu pomogla, no djetetu nije bilo spasa.

Navodno se njegovo tijelo dva puta u kratkom razmaku pojavilo na površini vode, no spasa mu, nažalost, nije bilo. Na mjesto događaja vrlo brzo stigli su policijski ronioci i krenuli u potragu za djetetom, ali su nakon nekoliko sati, točnije u 16,44 sati, pronašli tek njegovo beživotno tijelo i to vrlo blizu mjesta s kojeg je upao u rijeku.

Osječanin Vuk Ognjenović, koji živi nedaleko od mjesta ove velike tragedije, čuo je s terase da se na Dravi odvija prava drama, piše Glas Slavonije.

- Čistio sam terasu i čuo kako je netko vrisnuo nekoliko puta, bio je to urlik za urlikom, gotovo neljudski... Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nesuvislo pričala i nisam je mogao razumjeti što govori. Pretpostavio sam da je dijete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: ‘Tu, tu, tu!‘, a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: ‘Ne, ne, ne! Tu sam ga sad vidjela!‘.

Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i razmicao ih i nogama pipao između čamaca. Otrčao sam prema vojarni, pa sam se vraćao. Poslije sam još jedanput ušao u vodu i pokušao ga naći. Susjeda, koja je isto čula urlike i dotrčala, uspjela je iz nje izvući da je riječ o djetetu od četiri godine. Mislio sam da sam tražio malenoga desetak minuta, no rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata - ispričao je Osječanin za Glas Slavonije ovo grozno iskustvo. Dodao je kako se tijekom potrage i sam u jednom trenutku zapetljao ispod pontona, pa je morao izaći iz vode.

Uzroci ove tragedije utvrdit će se očevidom, a medicinska pomoć pružena je i djetetovoj majci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:16