JAVNI NATJEČAJ

Utrka za ‘pravog‘ ravnatelja: Doznali smo tko je glavna Vanđelićeva konkurentica za čelo Fonda za obnovu

Članica je brojnih strukovnih udruženja, sudska vještakinja za arhitekturu i procjene nekretnina
Petra Škevin
 CROPIX

Sudeći prema tonu i riječima koje premijer Andrej Plenković bira kada odgovara na pitanja koja se tiču čelnika Fonda za obnovu Damira Vanđelića, koji je na tu poziciju postavljen privremeno, čini se da su Vanđelićeve šanse da bude imenovan i “pravim” ravnateljem s četvorogodišnjim mandatom sve slabije.

Upravno vijeće Fonda za obnovu na čelu s ministrom Darkom Horvatom uskoro bi trebalo odlučiti o Vanđelićevoj sudbini jer 22. veljače istječe rok kojim se Vijeće obvezalo da će sve kandidate obavijestiti o rezultatima natječaja (objavljenog 23. prosinca).

- Na javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Fonda javilo se ukupno 3 kandidata/kinje, koji su ujedno zadovoljili formalne uvjete za prijavu, a samim time bili pozvani na razgovor 25. siječnja.

O rezultatima će kandidati biti obaviješteni u zakonskom roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava. Uz navedena tri kandidata/kinje, za ravnatelja ne može biti imenovan netko drugi - odgovorili su iz Ministarstva graditeljstva. Na webu Fonda objavljeno je da su 25. siječnja na razgovor bili pozvani “H. G. rođ. 1977., D. V. rođ. 1968. i P. Š. rođ. 1974.”. Tko je H. G. nismo doznali, D. V. je naravno D. Vanđelić, a P. Š. je arhitektica s bogatim životopisom i uspješnom poslovnom karijerom Petra Škevin, trenutno zaposlena kao ekspertica za procjenu nekretnina u HPB-nekretninama. U toj kompaniji prije je pet godina bila direktorica.

Članica je brojnih strukovnih udruženja, sudska vještakinja za arhitekturu i procjene nekretnina... Sudeći po tome, riječ je o vrlo ozbiljnoj kandidatkinji za ravnateljicu, a na pitanja o natječaju i očekivanjima, odgovorila je: “Bez komentara do okončanja natječaja”.

UV Fonda sada ima samo dvije mogućnosti: da za ravnatelja imenuju Vanđelića, Škevin ili H. G. - ili da ponište natječaj i raspišu novi. Vanđelića smo jučer pitali očekuje li da će UV imenovati ravnatelja odabirom između njih troje ili raspisati novi natječaj.

- Bez komentrara - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:48