KRIM ISTRAŽIVANJE

UTVRĐENI UZROCI DVAJU POŽARA NA ŠIBENSKOM PODRUČJU Vatru kod Kistanja podmetnula neubrojiva osoba, a požar kod Perkovića izazvao teretni vlak

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Zbog izazivanja požara 8. kolovoza u 11,58 sati u zaseoku Bezbradica kod Kistanja, provedeno je kriminalističko istraživanje nad tamošnjim 68-godišnjim mještaninom. Utvrđeno je da je 68-godišnjak na otvorenom prostoru uz cestu Kistanje – Obrovac paljenjem vatre upaljačem izazvao požar, a nakon što ga je uočio 49-godišnjak, na udaljenosti od 200 metara podmetnuo je i drugi požar. Zatekli su ga i zadržali pripadnici mjesnog DVD-a i predali ga policiji. Izazvani požari ugašeni su u začetku, pa je opožarena površina minorna.

Inače, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 68-godišnjak neubrojiva osoba, pa će o ovom slučaju podmetanja požara PU šibensko-kninska podnijeti posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Očevidom na mjestu požara od 6. kolovoza na otvorenom prostoru kod Perkovića utvrđeno je da je požar izbio zapaljenjem drvenog pružnog praga zbog iskrenja nastalog trenjem kotača u tračnicu pri prolasku teretnog vlaka, koji je prometovao na relaciji Ražine – Perković.

Nakon zapaljenja pružnog praga vatra se, nošena južnim vjetrom, proširila u pravcu brda "Srdašce Gomilica" i dalje u pravcu istoka do autoceste A1 u blizini zaseoka Sitno Donje.

Tom prilikom je opožarena površina oko 80 ha, na kojoj je izgorjelo trava, nisko raslinje i nekoliko obrađivanih stabala maslina i trešanja. O ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:42