PET ODLUKA

Uvode se nove mjere u novom dalmatinskom žarištu: ‘Pred nama je neizvjesno razdoblje‘

Od 10. srpnja u Imotskoj krajini evidentirano je 130 osoba pozitivnih na koronavirus
Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga

Nakon velikog porasta broja osoba zaraženih koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, danas se sastao stožer civilne zaštite Grada Imotskoga i općine Imotske krajine. Na tom su sastanku donesene nove mjere s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa. One će se proslijediti na više razine i po njihovu prihvaćanju stupit će na snagu.

Tako će se na području Imotskog u idućih 14 dana, a možda i duže, primjenjivati neka nova pravila. Na svadbama će moći biti maksimalno 50 uzvanika, dok će se ostale proslave obilježavati isključivo u krugu obitelji u skupini s do 20 osoba. Sahrane će se obavljati bez iskazivanja sućuti ožalošćenima.

Kada je riječ o barovima i bistroima, dopustit će im se rad samo na otvorenim terasama, a zabranit će se u zatvorenom dijelu objekta.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja djeluju kao izletišta i pružaju ugostiteljske usluge ograničit će se na pružanje usluga skupinama s do 20 osoba.

Iako je trajanje ovih mjera za sada ograničeno na 14 dana, postoji mogućnost njihovog produljenja.

image
Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga dr. Vice Čikeš još jednom je pozvao na odgovornost.

- Dokažimo da smo odgovorni i disciplinirani te da poštujemo svoje bližnje, rekao je.

Gradonačelnik Ivan Budalić u svom izlaganju naglasio ozbiljnost trenutne situacije.

- Pred nama je neizvjesno razdoblje u kojemu se moramo ponašati odgovorno. Imotska krajina je nerazdvojiva cjelina, koja je povezana na mnoge načine. Sve nas to obavezuje na disciplinirano ponašanje, izjavio je gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić.

Dodao je kako trenutna situacija nije prihvatljiva te da stožeri jedinica lokalne samouprave mogu puno napraviti.

Od 10. srpnja u Imotskoj krajini evidentirano je 130 pozitivnih osoba, od kojih je oko 90% na kućnom liječenju i imaju lakše oblike bolesti, dodaje se u priopćenju stožera civilne zaštite Grada Imotskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:50