HAC OBJAVIO

Uvodi se nova regulacija prometa na važnom čvoru na ulazu u Zagreb: ‘Sve kreće od ponedjeljka, 13.11.‘

Prometna regulacija bit će postavljena od ponedjeljka, 13. studenog, u okviru postojeće infrastrukture, napominju iz HAC-a

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Zbog svakodnevne velike migracije korisnika u zoni čvora Zagreb zapad, Hrvatske autoceste (HAC) uspostavit će privremeno prometno rješenje koje se već pokazalo kao protočnije. Ponovna uspostava ove regulacije rezultat je svakodnevnog praćenja prometa i migracija korisnika, ali i komunikacije s korisnicima. Ovakvim rješenjem na čvoru Zagreb zapad rasteretit će se promet iz smjera čvora Lučko za smjer čvora Zagreb-zapad te dalje prema Gradu Zagrebu, poručili su iz HAC-a.

Prometna regulacija bit će postavljena od ponedjeljka, 13. studenog, u okviru postojeće infrastrukture. Promet iz smjera GP Bregane i iz smjera GP Macelj u smjeru Grada Zagreba vodit će se jednom prometnom trakom prema Jankomirskom mostu, a za promet iz smjera čvora Lučko također u smjeru Grada Zagreba osigurat će se vozna prometna traka kao spoj na Jankomirski most.

- Ovakvom regulacijom postići će se bolja harmonizacija prometa, smanjit će se zastoji i kolone vozila u ovom dijelu čvora, a u konačnici postiže se očuvanje sigurnosti prometa. Međutim, zbog velikog priljeva vozila na čvoru Zagreb-zapad, posebice u vrijeme vršnih sati i nadalje su mogući kraći zastoji i kolona vozila s toga molimo korisnike da prate prometne prognoze te planiraju svoje putovanje unaprijed, uz obvezno poštivanje prometne signalizacije - napominju iz HAC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:17