I ON JE PREKRŠIO KODEKS

Uvrijeđena Torcida prijavila kolumnista Jutarnjeg Antu Tomića

Tankoćutne navijače Hajduka pogodila je konstatacija da su "obični ološ, stoka, nasilnici i kriminalci"
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: navijaci Torcida.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

Hrvatsko novinarsko društvo zaprimilo je prijavu protiv kolumnista Jutarnjeg lista Ante Tomića. Autori podneska - navijači Hajduka, odnosno Torcida , od HND-a traži brisanje Tomića iz članstva jer je povrijedio Kodeks novinarske časti.

Kodeks, tu riječ tako omiljenu među Hajdukovim navijačima, Tomić je, tvrde torcidaši, prekršio u svojoj redovitoj kolumni u subotnjem Magazinu Jutarnjeg lista.

- Takav huškački stav, koji predstavlja najobičniji govor mržnje, neočekivano dolazi od osobe koja se predstavlja kao intelektualac blizak liberalnom svjetonazoru, koji se grozi nasilja bilo kakve vrste i koji u svojim kolumnama ruglu izvrgava totalitarne ideje, piše u prijavi Torcide. Na svojim web stranicama navijači su postavili i fotomontažu gdje Tomić sjedi za istim stolom sa Željkom Kerumom i Franjom Tuđmanom. Tvrde da se kolumnist prema Torcidi postavio jednako kao i Željko Kerum, koji ih je nedavno nazvao Jugoslavenima.

A što je tako povrijedilo Torcidu da je 'već' nakon dva mjeseca i nekoliko dana (Tomić je spornu kolumnu objavio 8. svibnja) odlučila reagirati? Provjerite sami - pročitajte članak "Jeste li vidjeli pijanog pretplatnika Lisinskog u marici?".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:44