SLUČAJ ‘ŽETONIZACIJA‘

Užarila se politička drama u Novom Zagrebu: ‘Otišao je HDZ-u i bandićevcima jer mu sina nismo zaposlili u gradskoj upravi‘

Gubitak vlasti u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad stranka Možemo! pravda borbom protiv nepotizma

Supredsjednici stranke Možemo! Tomislav Tomašević i Sandra Benčić

 Lucija Ocko/Cropix

Vijećnik u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad prebjegao je HDZ-u i stranci Milan Bandića nakon što nas je (bezuspješno) molio da mu sina zaposlimo u gradskoj upravi - poručili su upravo iz stranke Možemo!.

Naime, u ponedjeljak je njima predvođena koalicija izgubila kontrolu nad Vijećem Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad, kojom od sada vladaju zastupnici HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti - Bandić Milan 365.

Za promjenu vlasti u Vijeću zaslužan je Zdenko Gržin, vijećnik izabran s liste prevođene strankom Možemo!, kojeg sada javno prozivaju da se prodao HDZ-u i "bandićevcima" nakon što mu sina nisu zaposlili u Gradu.

Nakon što se Gržin priklonio HDZ-u i stranci pokojnoga gradonačelnika, s mjesta predsjednika Vijeća smijenjen je Tomislav Vukoja iz Možemo!, a za novog čelnika Vijeća izabran je HDZ-ov Dražen Hrkač.

- Svoje djelovanje od prvog dana temeljimo na borbi protiv nepotizma i trgovine političkim utjecajem. Zbog svoje dosljednosti i otpornosti na ucjene, s mjesta predsjednika VGČ Novi Zagreb - zapad izguran je naš donedavni predsjednik te gradske četvrti Tomislav Vukoja. Zdenko Gržin, iako nije član stranke Možemo, u VGČ Novi Zagreb - zapad izabran je kao vijećnik s naše liste. Ubrzo, 1. siječnja 2022., postaje nezavisni zastupnik, da bi se na sjednici održanoj ovog tjedna priklonio koaliciji HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti - Bandić Milan 365, čija je prošla vlast opustošila Zagreb. Naime, kroz svoj vijećnički mandat Zdenko Gržin tražio je predsjednika Vukoju da se njegovog sina zaposli u gradskim ustanovama. Ova situacija još jednom jasno pokazuje da HDZ nema nikakav problem s nastavljanjem destruktivne suradnje s bivšom strankom Milana Bandića, s kojom su u prethodnom mandatu sustavno uništavali grad. Igru žetončića u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb - zapad objeručke su prihvatili Most i Domovinski pokret, koji su stali iza HDZ-ovog predsjednika Dražena Hrkača. Zagrebački HDZ je slavodobitno najavio i daljnje pokušaje žetonizacije vijećnika - poručili su iz Možemo!.

Njihove optužbe za "žetonizaciju" dolaze dan nakon što su im se iz novozagrebačke filijale HDZ-a narugali zbog gubitka vlasti u toj gradskoj četvrti i poručili kako će se "možemosi s obzirom na disfunkcionalnost, očajnu vladavinu i iznevjerena obećanja, nastaviti raspadati i po drugim zagrebačkim kvartovima".

- Svojim političkim djelovanjem na svim razinama pokazujemo da ne toleriramo traženje privilegija na temelju vlastite političke pozicije. Upravo zbog tog stava, građani Zagreba dali su nam svoje povjerenje (zbog čega diljem Zagreba imamo preko 600 vijećnika), a mi ćemo to povjerenje i opravdati. Promjena je počela i od nje ne odustajemo. Ljude koji svoje osobne interese stavljaju ispred interesa i boljitka građana koji su ih izabrali mi ne želimo. Jedino logično je da je vijećnik Gržin otišao tamo gdje prebjege nagrađuju, a to su HDZ i Bandić Milan 365 - tvrdi Možemo!.

Par sati nakon ove objave rivala iz Možemo! na Facebooku su se oglasili i članovi novozagrebačkog ogranka HDZ-a.

"Ako su zbog ogorčenosti Zagrepčana u njihovu diletantsku gradsku vlast već izgubili većinu u VGČ-u Novi Zagreb - zapad, zar možemosi moraju izgubiti i dostojanstvo? U panici zbog vlastitog urušavanja NE Možemo se poslije čak dvije godine otkad ih je napustio teško razočarani vijećnik uspio dosjetiti fore o ‘HDZ-ovu žetončiću‘.

Uz takvu njihovu ‘učinkovitost‘, nije ni čudo da se Grad Zagreb raspada. I toga su se dosjetili oni čiju nesposobnu vlast u Zagrebu održavaju ne žetončići, nego žetončine! I neka ne petljaju HDZ u svoje interne probleme! Koliko možemose pogađa to što su izgubili Vijeće svjedoči i to da su se radi sanacije štete zbog političkog poraza u mjesnoj samoupravi (3. razina upravljanja) angažirali ne na gradskoj razini, nego na nacionalnom FB-u! Zahvaljujemo im na besplatnoj promociji našeg političkog uspjeha u kvartu, a njihovog potonuća", stoji u objavi HDZ-a Novi Zagreb - zapad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:04