SRAMOTA

'UŽAS, PA TAKVE STVARI SU SE DOGAĐALE PRIJE 50 GODINA!' Iz Kaštela je stigla snimka od koje se okreće želudac, svi su zgroženi

 
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Stanovnici Kaštela ružno je reći, ali naviknuli su se više na prizore ispuštanja fekalija u more s kojima se bore godinama. Pisali smo o tome i lani kada smo od čitatelja krajem srpnja dobili snimku iz Kaštel Starog gdje su kraj plaže ispod sidra uočili smećkastu tekućinu koja se izlijeva u more.

Čitatelji Slobodne Dalmacije su se ponovno javili, isti problem, ali ovog puta iz Kaštel Štafilića.

- Snimak sam napravio u petak, ali praktički je ovo svakodnevica stare jezgre Kaštela. Ovaj video se konkretno događa na rivi u Kaštel Štafiliću, ali ista je situacija u svim Kaštelima. Najviše to ljudi primijete vikendom kada su vanka i u šetnji, a teško je opisati na što to sve liči i koliko smrdi.

Užas, jednostavno ne znam što drugo reći. Ispuštaju se fekalije direktno u more kao i prije 50 godina, a kao imamo famozni novi kanalizacijski sustav, napisao je čitatelj koji je poslao i snimku od koje se "diže želudac".

Problema su Kaštelani lani imali i s plažama koje su pale na testu kakvoće mora. Tako je 29. srpnja, od 11 službenih plaža, na njih čak pet kakvoća mora bila nezadovoljavajuća za kupanje, a kasnije se utvrdilo da se radi o kratkotrajnom onečišćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 17:04