DIVLJAČKI ČIN

Užasnuta gradonačelnica: Ovo je slika Samobora koje se sramim. Nekima smeta klizalište i blagdanski ugođaj

Gradonačelnica Samobora oglasila se o vandalskom činu muškarca koji je, kako je napisala, ‘divljački trgao i uništavao lampice‘

Petra Škrobot; screenshot snimke divljanja

 Cropix, Facebook

Incident u centru Samobora zasjenio je jučerašnje otvaranje Adventa na klizalištu u centru grada.

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot na Facebooku se oglasila o vandalskom činu muškarca koji je, kako je napisala, 'divljački trgao i uništavao lampice'. Cijeli incident je navodno snimljen, a videozapis predan je policiji.

- Nažalost, ovo je slika Samobora kojeg se sramim i kojim sam zgrožena. Ovo nije mladež koja je primjer naše budućnosti, ovo je mladež koja u životu nije stekla ništa te jedino što može i zna je uništavati tuđe. Izgleda da novo klizalište i blagdansko uređenje grada nekima toliko smeta da se odlučuju na drastične korake poput ovako divljačkog trganja i uništavanja lampica,

S obzirom na video snimku samog uništavanja koja postoji i počinjenu materijalnu štetu, navedeni događaj je prijavljen policiji, napisala je Škrobot.

U komentarima ispod njezine objave javio se i gospodin koji tvrdi da je razgovarao s dečkom koji je odgovoran za uništavanje lampica.

- Ispričao se i rekao da mu je iskreno žao. Ponudio se da sudjeluje u popravku i nadoknadi štete. Svi smo bili klinci i radili gluposti, samo onda nije bilo mobitela da nas netko snima, napisao je.

Gradonačelnica je nemili incident komentirala i za Jutarnji list.

- Ja sam zgrožena jer se svi veselimo Adventu i da nam grad bude uređen za Advent, a večeras je i svečano otvorenje. Tvrtka i dečki koji su postavljali dekoracije primijetili su da je netko trgao lampice s drveća oko kojih su bile omotane. Sve se to događalo noćas, a oni su sada i u obilasku na drugim lokacijama u gradu da vide je li i tamo napravljena šteta pa ćemo onda znati točno, a oni će kontaktirati i policiju, rekla je gradonačelica Škrobot za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:44