KRCAT DOGAĐANJIMA

UZBUDLJIV POLITIČKI DAN U HRVATSKOJ U Banskim dvorima zasjeda Vlada, u Skupštini kreće rasprava o proračunu Grada Zagreba...

 Bruno Konjević / Hanza Media

U četvrtak u 10 sati u Banskim će se dvorima održati sjednica Vlade Republike Hrvatske, a na dnevnom će se redu između ostalog naći Prijedlog zakona o potvrđivanju Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji sa članicama EU-a.

Na sjednici će se raspravljati i o temi o kojoj se već dugo raspravlja, Prijedlogu zaključka o prihvaćanju inicijative Ministarstva zdravstva o pokretanju aktivnosti u vezi s prikupljanjem financijskih sredstava namijenjenih nabavi lijekova za liječenje rijetkih i/ili teških bolesti koji se ne nalaze na listama lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će osim toga u Banskim dvorima konstituirajućoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja.

Istovremeno počinje i Zagrebačka Gradska skupština koja će raspravljati predloženi gradski proračun za 2018. po kojem planirani prihodi i primitci iznose sedam milijarda i 570 milijuna kuna.

U proračun su uključeni vlastiti i namjenski prihodi i primitci proračunskih korisnika od oko 1,76 milijarda kuna, tako da ukupni prihodi i primitci proračuna i proračunskih korisnika Grada Zagreba za 2018. iznose devet milijarda 338 milijuna i 310 tisuća kuna. Na dnevnom redu trebao bi se naći i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o izdvajanju ZET-a i Velesajma iz Zagrebačkog Holdinga. (10 sati, Starogradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

Također, na sjednici bi se trebalo raspravljati i o prijedlogu imenovanja Zlatka Hasanbegovića u Kazališno vijeće HNK-a kao predstavnika Grada Zagreba gdje bi trebao zamijeniti aktualnu ravnateljicu Zagrebačkog kazališta mladih, Snježanu Abramović Milković, kako je u srijedu objavio portal Teatar.hr.

Za četvrtak u 13 sati planirana je i sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) na kojoj će biti imenovani predsjednik i dva dopredsjednika GSV-a.

Na Županijskom sudu u zagrebu održat će se pripremno ročište na kojemu bi se trebao odrediti datum početka suđenja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima u 'aferi štandovi'. Prva optužnica protiv Bandića potvrđena je nakon niza odgoda još u srpnju, dvije i pol godine nakon podizanja, a i pripremno ročište više je puta do sada odgađano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:07