SPORNI KOLEKTIVNI UGOVOR

UZBUNA MEĐU STUDENTIMA Zaposlenici zagrebačkog SC-a idu u štrajk, neće raditi menze i student servis?

Ilustracija
 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Zaposlenici zagrebačkog SC-a najavili su štrajk koji će započeti u srijedu 16. studenog. Najavili su to u utorak sanacijskom upravitelju SC-a Mirku Bošnjaku, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Sveučilištu u Zagrebu i Vladi Republike Hrvatske. Razlog štrajka, premda sindikatima, jest što sanacijska uprava Studentskog centra u Zagrebu odbija potpisati u cjelosti usuglašen tekst Kolektivnog ugovora. Kako saznaje srednja.hr, menze neće raditi, a i dalje je otvoreno pitanje hoće li studenti tijekom štrajka moći podizati i predavati studentske ugovore.

- Kao što je već otprije poznato, sanacijska uprava Studentskog centra u Zagrebu odbija potpisati u cjelosti usuglašen tekst Kolektivnog ugovora, pa tako sindikatima i njihovim članovima ne preostaje ništa drugo nego da se štrajkom izbore za svoja prava. Iako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dobilo preporuku Vlade Republike Hrvatske da kontaktira predsjednicu pregovaračkog odbora Sindikata, gospođu Biserku Sertić, te o učinjenom izvijesti Ured Vlade, to do danas nije učinjeno, stoji u priopćenju Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara RH.

Štrajk u Studentskom centru u Zagrebu započinje 16.11.2016. godine, u 6 ujutro i trajat će sve do ispunjenja zahtjeva, stoji u zajedničkoj objavi više sindikata koji djeluju unutar SC-a. Najavljeno je isto tako da će se nastaviti pružati pune usluge za studente s invaliditetom i u tu svrhu će na lokaciji Cvjetno naselje raditi po pet radnika u svakoj smjeni, piše srednja.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. srpanj 2024 23:39