OSJETNA PROMJENA

Uživajte još danas: Za vikend nas čeka velik pad temperature, pljuskovi, grmljavina, a ponegdje i olujna bura

Potkraj nedjelje i u ponedjeljak stiže djelomično razvedravanje sa sjeverozapada

Kiša u Zagrebu/Ilustracija

 Nera Simic/Cropix

U petak će u istočnim hrvatskim krajevima biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti rijetkih pljuskova, i to uglavnom u zapadnoj Slavoniji. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar, a jutarnja temperatura zraka kretat će se od 14 do 16 °C, dok će najviša dnevna biti između 28 i 30 °C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će lokalni pljuskovi biti češći. Potkraj dana sa sjevera stiže pak jače naoblačenje s kišom. Vjetar će većinom biti slab.

Na sjevernom Jadranu bit će pretežno sunčano i vrlo toplo. U gorskim krajevima uz umjeren razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, uz obalu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna od 24 do 27 °C, na moru između 27 i 29 °C.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, samo ponegdje s umjerenom i povećanom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka bit će od 15 do 18 °C, uz obalu između 19 i 22 °C. Najviša dnevna između 27 i 31 °C.

Podjednako vrlo toplo i vruće te većinom sunčano bit će i na jugu Hrvatske. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni', prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Za vikend osjetna promjena

Navečer i u noći na subotu sa sjevera stiže jače naoblačenje s kišom.

image

DHMZ

image

DHMZ

Tijekom vikenda bit će promjenjivo, u kopnenom području i pretežno oblačno, često s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom te uz osjetan pad temperature zraka, posebice u unutrašnjosti.

U nedjelju će se primjerice maksimalna dnevna temperatura u Zagrebu popeti tek na 13 °C.

Zapuhat će većinom jaka bura, gdjegod i olujna, koja će u drugom dijelu nedjelje slabjeti.

image

DHMZ

image

DHMZ

Potkraj nedjelje i u ponedjeljak stiže djelomično razvedravanje sa sjeverozapada, ali još ponegdje uz kišu, osobito na istoku i u gorju.

Od utorka će biti pretežno sunčano i vrlo toplo, glasi prognoza mr. sc. Dragoslava Dragojlovića iz DHMZ-a za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:51