FAŠNIČKA FEŠTA

UŽIVO: VELIKA KARNEVALSKA POVORKA KRENULA U PODNE CENTROM RIJEKE Više od 10.000 maškara iz svih susjednih zemalja ludo se zabavlja

 
 YouTube

Velika Međunarodna karnevalska povorka 35. riječkog karnevala krenula je u podne u mimohod središtem grada, a u povorci sudjeluju 104 maškarane skupine s više od 10.000 maškara te 71 alegorijska kola.

U povorci je i 10 maskiranih skupina iz inozemstva - iz Italije, Slovenije, Belgije, Crne Gore, Srbije i Makedonije te 12 skupina iz drugih djelova Hrvatske.

U povorci su meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran, gradonačelnik Vojko Obersnel, Morčići, Prve riječke mažoretkinje i Gradska glazba Trsat, a nakon njih idu karnevalske skupine - Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Bumbar iz Vrbovca , Udruga Bijela golubica iz Vukovara, Dom umirovljenika Kantrida, Udruga umirovljenika iz Crikvenice, Koranti iz Ptuja, Karnevalska grupa Sušački gimnazijalac iz Rijeke, Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, Susjedi iz Rijeke, Nevera iz učeničkog doma Kvarnera, Karnevalska grupa Medicinskog fakulteta u Rijeci, riječki Kampus, Klub studenata Istarski klub Rijeka, Vuka Jazavci iz Karlovca , Karnevalska grupa Par-nepar, Strumički karneval, Klinčaselske mažoretkinje, Karnevalska kumpanija Maškarana maneštra, Les Rodjes Macrâles d’as Boncèles i brojne duge skupine.

Nakon posljednje skupine, koju tradicionalno čine Halubajski zvončari, na moru u riječkoj luci bit će zapaljen pust i priređen veliki vatromet, uz nastavak karnevalskih zabava na više mjesta u središtu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 19:07