PUKOVNIK HV-A

UZNEMIRENI GENERALI: PAVAO MILJAVAC TVRDI 'Sarajevo podiže optužnice protiv nekih generala HV-a'

 Robert Fajt/CROPIX

U Sarajevu se otvaraju neke optužnice protiv hrvatskih generala i viših časnika jer se u tom gradu osniva određeni mini Haag.

Jedan od pukovnika Hrvatske vojske već je dobio poziv kao svjedok, i to na osobnu adresu mimo Ministarstva obrane i drugih hrvatskih institucija. Generalski zbor se namjerava uključiti u taj problem jer su poznati svi dokumenti i dosadašnje presude Međunarodnog suda u Haagu te smatramo da trebamo maksimalno zaštititi naše suborce. Postojali su i sporazumi između BiH i Hrvatske oko sudjelovanja HV-a na teritoriju BiH, a i prema međunarodnim konvencijama svaka država može privremeno u posebnim okolnostima ući 60 kilometara na teritorij druge države. Pozivam medije da istraže o čemu se u ovom slučaju sarajevskog mini Haaga radi - ustvrdio je umirovljeni general Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), nakon redovite godišnje skupštine te udruge, održane u subotu.

Podsjetimo, tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je prije mjesec dana opovrgnulo napise tjednika Nacional, prema kojima se u Sarajevu pripremaju optužnice za ratne zločine protiv Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a. ( F. L. / SD)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:03