PRVE REAKCIJE

Uznemireni građani Splita: ‘Još se tresem, u strahu sam, bilo je toliko jako. Grozno...‘

Žitelji Splita na EMSC-ovoj su stranici napisali da je trešnja bila "snažna" te da je trajala pet sekundi
Ilustracija, potres
 Pluto/Alamy/Alamy/Profimedia

Na internetskoj stranici EMSC-a brojni su žitelji južne Dalmacije te istočne Bosne i Hercegovine prijavili da su osjetili potres koji je u srijedu u večernjim satima pogodio šire splitsko područje.

Jedna je osoba iz Livna rekla da potres nije bilo nimalo ugodan, a osoba iz Zadvarja je rekla da se "treslo desetak sekundi". Potres se "jako osjetio" u Omišu, a neki su Solinjani također osjetili "snažno podrhtavanje".

Žitelji Splita na EMSC-ovoj su stranici napisali da je trešnja bila "snažna" te da je trajala pet sekundi. Drugi su pak rekli da je potres bio kratak, ali "nagao".

Uznemireni građani na društvenim mrežama komentiraju kako je potres bio jako neugodan, javlja Slobodna Dalmacija.

- Još se tresen! Ovo je bilo grozno. Dobro je udarilo. Zatreslo je i Vis. Još se tresem koliko je zatreslo. U strahu sam, bilo je toliko jako. Čuli smo ga i u Vela Luci. U Sinju je bilo strašno. Nikad jače, baš je udrilo...

Iz Starog Grada na Hvaru stižu vijesti da je potres uzrokovao laganu trešnju koja je bila popraćena zvukom nalik grmljavini. Žitelji Kaštela Starog i Kaštel Štafilića rekli su da je potres bio neugodan te da je trešnja bila osjetna.

Žitelji Bola javili su da su osjetili dugu i snažnu trešnju, a oni Dugog rata prijavili su opću trešnju. Iz Kamena je javljeno da su se zgrade tresle nekoliko sekundi.

Zasad nema informacija o mogućim štetama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:33