VREMENSKA PROGNOZA

VAKULA KAŽE DA STIŽU OLUJE Bit će obilnih kiša, vjetra i grmljavine, rive bi opet mogle biti poplavljene, moguće su i tuče i pijavice!

Ilustracija
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Nastavlja se promjenjivo vrijeme, a meteorolog HRT-a Zoran Vakula javlja da bi i tijekom sutrašnjeg dana zbog toga moglo biti problema, posebice na Jadranu, gdje se očekuju poplavljene rive. Stabilnije vrijeme se očekuje tijekom vikenda, no nova promjena s kišom slijedi opet u ponedjeljak. Na kopnu bi se kiša mogla nastaviti i tijekom idućeg tjedna, uz dosta sparine.

Zbog kiše, vjetra i grmljavine te olujnog nevremena, Državni hidrometeorološki zavod je za sutra izdao i narančasto upozorenje zbog opasnog vremena za cijelu obalu, dok je za Karlovačku regiju zbog obilne kiše izdano žuto upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena.

Vakula upozorava da bi u samo jednom danu negdje mogla pasti prosječna količina kiše za cijeli lipanj, i to uz munje i gromove te olujno jugo i južni vjetar. Na moru bi moglo biti i valova visokih do četiri metra, što znači da će vjerojatno doći i do plavljenja nekih riva, a mjestimice je moguća i tuča i pijavice, javlja HRT.

HRT piše da će petak na istoku zemlje prijepodne biti suho i djelomice sunčano, a kasnije je moguća povremena kiša, pa i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura će biti oko 15 stupnjeva, a najviša dnevna oko 25.

U središnjoj Hrvatskoj će prijepodne biti kišovito i vjetrovito, a razvedravanje sa zapada se očekuje poslijepodne.

Prijepodne će biti vjetrovito i kišovito i na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će također mjestimice biti pljuskova i grmljavine. Moglo bi pasti i više od 50 litara kiše po četvornom metru, a moguće je i nevrijeme s tučom, javlja HRT. Slično će biti i u Dalmaciji, gdje se također očekuju kiša, grmljavina, olujno jugo, a možda i tuča.

Na samom jugu zemlje poslijepodne bi moglo biti pljuskova s grmljavinom.

Vikend bi na kopnu, ali i na Jadranu trebao biti stabilniji i topliji, no ne posvuda suh. Nova kiša i nešto niže temperature se očekuju u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:40