VREMENSKA PROGNOZA

VAKULA NAJAVIO IZNADPROSJEČNO TOPLO VRIJEME Temperature će se penjati i do 20 stupnjeva Celzijevih, evo kada će biti najsunčanije

 
 CROPIX

Nakon duljeg razdoblja nestabilnog i kišnog vremena, od sredine tjedna nas očekuje suho, sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, javlja HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Dodaje da je velika vjerojatnost da će srijeda i četvrtak biti prvi potpuno suhi i sunčani dani ovog ožujka, i to u mnogim krajevima bez ijednog oblaka. Temperatura zraka će biti oko 20 stupnjeva Celzijevih, a ponegdje na kopnu i viša.

Što se tiče tlaka zraka, on će danas čak pojačati nedjeljni pad, a ponovno će rasti od utorka do četvrtka. Snizit će se prije nove promjene vremena koja nas čeka u petak, javlja Vakula i dodaje da za petak postoji opet velika vjerojatnosrt mjestimične kiše, dok je za subotu vjerojatna jaka bura s olujnim udarima, posebice na sjevernom Jadranu.

Ipak, prije velikog zatopljenja nas očekuje još nešto oblaka i kiše. Jutros je ponegdje bilo i mraza.

Meteorologinja HRT-a Tanja Renko donosi detaljniju prognozu za ovaj tjedan, pa tako javlja da će danas na istoku zemlje još biti dosta oblaka, no veći dio dana će biti barem djelomice sunčano uz slab vjetar. Jutarnja temperatura na istoku zemlje je od -3 do 2 stupnja Celzijeva, a najviša dnevna od 10 do 13.

U središnjem dijelu zemlje još će danas prevladavati oblačno, kao i u Gorskom kotaru, u Istri i na širem riječkom području. Sunčan dan se očekuje u Lici i na otocima. U noći na utorak bi mogla puhati jaka bura u Velebitskom kanalu. Najniža temperatura zraka će biti od -4 do 0, a duž obale i na otocima od 4 do 8. Najviša dnevna u gorju će biti oko 8 stupnjeva, a na otocima sjevernog Jadrana do 14 stupnjeva.

Najsunčanije će danas biti na srednjem dijelu Jadrana, a oblaka će biti u unutrašnjosti Dalmacije. Dnevna temperatura će biti između 12 i 15 stupnjeva, a navečer se očekuje jačanje bure.

Toplije će biti već sutra, a na kopnenom području bi do petka najviša temperatura mogla biti i oko 20 stupnjeva Celzijevih. Još sutra bi ponegdje moglo biti malo kiše, no u većem dijelu zemlje bi do petka trebalo biti suho i sunčano. Nova promjena se očekuje u petak, s nešto hladnijim zrakom i mjestimičnom kišom.

Suho i sunčano se do kraja tjedna očekuje i na Jadranu, gdje će temperature također rasti, no nešto manje nego na kopnu. I na Jadranu se krajem tjedna očekuje nova promjena i olujna bura, javlja meteorologinja Tanja Renko za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:47