VREMENSKA PROGNOZA

Vakula otkrio kakvo nas vrijeme čeka idući tjedan, problema bi moglo biti samo na - Jadranu!

Sunčano i vruće vrijeme nastavit će se i u idućim danima, kako u unutrašnjosti, tako i na Jadranu, gdje će i noći biti tople
 Ivo Ravlic/Cropix

Idući bi tjedan cijeli trebao biti razmjerno topao i sunčan, a u mnogim mjestima se očekuju i vrućine, prognozira HRT-ov meteorolog Zoran Vakula, no ističe da bi jutra u unutrašnjosti ipak mogla biti svježa, uz mjestimičnu maglu.

Na Jadranu će često puhati umjerena bura, a ponegdje će biti i jaka, na udare i olujna. Danju će puhati većinom maestral.

Prema prognozi HRT-ovog Dragoslava Dragojlovića, petak će na istoku zemlje biti sunčan, ponegdje s umjerenom naoblakom. Najniža temperatura zraka bit će od 12 do 14 °C, a najviša dnevna između 27 i 30 °C.

Slično će biti i u središnjem dijelu zemlje, no tamo je tijekom noći i jutra moguća kratkotrajna magla.

Na sjevernom Jadranu će biti vjetrovitije, posebice u noći i ujutro pa bi ponegdje mogla puhati i jaka bura, a podno Velebita na udare i olujna bura, koja bi trebala oslabjeti tijekom dana. Jutro bi u gorskim kotlinama moglo biti maglovito, no dan će biti pretežno sunčan. Najviša djevna temperatura će biti od 24 do 26 stupnjeva, a na moru između 28 i 30.

Vruće će biti i u Dalmaciji, uz slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C. Iznadprosječno toplo će biti i na jugu Hrvatske.

Sunčano i vruće vrijeme nastavit će se i u idućim danima, kako u unutrašnjosti, tako i na Jadranu, gdje će i noći biti tople, prognozirao je za HRT Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:15