PORUKA NA ĆIRILICI

Vandal u Opatiji na automobilu kosovskih tablica ispisao ‘Kosovo je Srbija‘, objavljena i snimka: ‘Sramotno!‘

Video je objavila saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj

Išarani automobil u Opatiji

 Screenshot Facebook/Screenshot Facebook

Zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u saboru Ermina Lekaj Prljaskaj objavila je video, tvrdi da je snimka nastala u Opatiji.

Na snimci se vidi kako muškarac iscrtava srpski grb na automobilu kosovskih registracija, a potom na ćirilici napiše: "Kosovo je Srbija", prenosi Slobodna Dalmacija.

"Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu", piše Lekaj Prljaskaj.

Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti nekolicine građana šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj, kaže zastupnica.

"Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu", napisala je Lekaj Prljaskaj u statusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:18