OGLASIO SE NA FEJSU

Vanđelić o novom Nadzornom odboru INA-e: ‘Danas MOL ima sve razloge da slavi‘

Istaknuo je kako četiri osobe koje su bile svjedoci na suđenju protiv Sanadera više nisu u Upravi ili Nadzornom odboru INA-e

Damir Vanđelić

 Zeljko Puhovski/Cropix

Bivši šef Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić na Facebooku je komentirao današnju smjenu i izbor novih članova Nadzornog odbora INA-e.

Istaknuo je kako je zanimljivo što četiri osobe koje su bile svjedoci na suđenju protiv Sanadera i koji su štititi interese Hrvatske i borili se da se INA razvija i raste - više nisu u Upravi ili Nadzornom odboru INA-e.

'Ostajem ponosan na ono što smo Davor Štern, Gordana Sekulić, Davor Mayer, Ivan Krešić, ja i mnogi drugi uspjeli napraviti za interes naše države i građana usprkos svemu što smo proživljavali. Hvala Tihomiru Oreškoviću što je 2016. imao povjerenja u mene i postavio me u NO INA-e', napomenuo je Vanđelić.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

'Danas u 12 h je bila izvanredna Skupština INA d.d.

Zanimljivo je povodom toga primijetiti da četiri osobe koje su bile u Upravi INA-e ili Nadzornom odboru INA-e, a koje su bile svjedoci na suđenju protiv Sanadera vezano uz INA-u, na arbitražama Republike Hrvatske protiv MOL-a u Haagu i u Washingtonu, više nisu tamo.

Isti ti su bili špic igrači koji su gurali interes trgovačkog društva INA kao važan hrvatski interes i borili se da investicija u Rijeku od 3.9 milijardi krene (davna obveza), da u Sisku ostane zaposlenost kroz proizvodnju bitumena, koksa, maziva i bioetanola, da INA ulaže u istraživanja, da kupuje maloprodajne lance, da raste, razvija se…

Od svjedoka na suđenjima, prvi je otišao Davor Štern, od kojeg sam puno naučio i dobro smo surađivali. Podržao je u samom početku da hrvatski članovi Uprave (Krešić, Dalić, Mayer) nazoče sastancima direktora, što im se priječilo!

Drugi i treći su Davor Mayer i Ivan Krešić, nisu članovi Uprave od ožujka 2020. godine.

Četvrti sam ja – od danas izvan INA-e.

Ne zaboravimo i mnoge, sada bivše direktore na nižim razinama, koji su također bili svjesni koliko je važno štititi interese RH u tako važnom pitanju kao što je domaća naftna kompanija. Mnogi su zbog toga ostali bez posla, nezaštićeni od Republike Hrvatske.

Danas MOL ima sve razloge da slavi.

No, ja ostajem ponosan na ono što smo Davor Štern, Gordana Sekulić, Davor Mayer, Ivan Krešić, ja i mnogi drugi uspjeli napraviti za interes naše države i građana usprkos svemu što smo proživljavali. Hvala Tihomiru Oreškoviću što je 2016. imao povjerenja u mene i postavio me u NO INA-e.

Ne zaboravimo, osim važnosti u pogledu energetske sigurnosti, INA je bila i 9% hrvatskog BDP-a. Njezin rast ili pad od 10-ak posto utječe 1% na BDP.

Quo vadis, patria?', napisao je Vanđelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. prosinac 2021 18:42