RASPRAVA

Varaždin: Rebalans gradskog proračuna drugi put na dnevnom redu Gradskog vijeća

Predsjednica varaždinskoga Gradskog vijeća Zdravka Grđan najavila je novu raspravu o izmjenama proračuna

Neven Bosilj

 Željko Hajdinjak/Cropix

Nakon što varaždinski gradski vijećnici na sjednici 30. ožujka nisu prihvatili rebalans proračuna, o njemu će ponovno raspravljati na novoj sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, 14. travnja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Predsjednica varaždinskoga Gradskog vijeća Zdravka Grđan najavila je novu raspravu o izmjenama proračuna, koji bi se trebao povećati za 61 milijun kuna, na 582 milijuna, na prihodovnoj strani te za 80 milijuna kuna, na 656 milijuna, na rashodovnoj strani.

„Prva točka sljedeće sjednice je rebalans proračuna, koji je isti osim što se dodatno uključuje nagodba s T&H investom. Riječ je o 16,8 milijuna kuna u novcu i 40 milijuna kuna u vrijednosti zemljišta“, rekla je Grđan.

O nagodbi između Grada Varaždina i Prvog faktora d.o.o. u likvidaciji, T&H investa d.o.o., Vadom ulaganja d.o.o, VIS promotexa d.o.o., Gradskih stanova te Varkoma d.d. gradonačelnik Neven Bosilj je rekao da se time sporazumno rješava šest sporova.

„U sljedećom koraku sporazumom ćemo riješiti i sporove s CIOS grupom te problem varaždinskoga baliranog otpada. U ovom trenutku nama nad glavom visi mač od 140 milijuna kuna vezan uz ugovore o zemljištima. Ako se ne riješi, za pet godina bit će 190 milijuna kuna vezano uz sudske kamate“, izjavio je Bosilj. Dodao je da su zbog sporova blokirana i prometna rješenja u prigradskim naseljima Jalkovcu i Poljani.

„Smatram da ćemo na ovaj način napraviti velike uštede Gradu Varaždinu i da je ova nagodba dobra. Želim pohvaliti i bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji je krenuo u dobrom smjeru da se pokuša napraviti nagodba, no ona nije prošla“, rekao je Bosilj.

Na dnevnom redu sjednice varaždinskoga Gradskog vijeća u četvrtak bit će i izmjena odluke o zaduženju izdavanjem municipalnih obveznica, kojom je predviđena preraspodjela 41 milijuna kuna od ukupno 67 milijuna kuna vrijednosti obveznica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:37