KEMIJSKI INCIDENT

Varaždin: U pogonu Vindije došlo do istjecanja amonijaka, stanovnici osjetili peckanje u očima

Varazdin, 180811.U pogonu tvornice Vindija doslo je do istjecanja amonijaka. Kako kazu iz Vindije doslo je do pucanja brtvila na jednoj cijevi, kvar je odmah uocen i saniran. Ozljedjenih nema i situacija se normalizira.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - U industrijskom pogonu Poslovnog sustava Vindija u Međimurskoj ulici u Varaždinu u četvrtak navečer došlo je do manjeg kemijskog incidenta. U jednoj od proizvodnih hala došlo je do tehničkog kvara koji je rezultirao istjecanjem amonijaka. Na sreću nitko nije ozlijeđen.

Incident se dogodio oko 21 sat kada je u jednoj od proizvodnih hala popustio ventil te je došlo do istjecanja amonijaka. U centru 112 potvrdili su nam da su se stanovnici okolnih kuća i stanova žalili na neugodan smrad i peckanje u očima.

Hala u kojoj se dogodio incident brzo je evakuirana, a na mjesto događaja pozvani su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe sa navalnim vozilom za kemijske akcidente koji su, u suradnji sa tehničkom službom Vindije, uspjeli zatvoriti ventil i tako spriječiti daljnje istjecanje amonijaka.

Angažirana je i policija, inspektor zaštite okoliša, a obaviješten je i Zavod za javno zdravstvo . Više će se znati nakon očevida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:36