UMANJIVANJE MOGUĆNOSTI ZARAZE

VARAŽDIN UVEO DODATNE MJERE U ŠKOLAMA ZBOG KORONAVIRUSA 'Sve škole imaju dovoljno sredstava za pranje ruku i dezinfekcijskih sredstava'

 Davor Zunic / CROPIX

Grad Varaždin uveo je dodatne higijenske mjere u osnovnim školama, a gradonačelnik Ivan Čehok u utorak ujutro obišao je škole i uvjerio se da su poduzete sve preventivne mjere radi maksimalne zdravstvene zaštite, priopćeno je iz Gradske uprave.

"Gradonačelnik Ivan Čehok, zajedno sa svojim zamjenicima i nadležnim pročelnicima, jutros je osobno provjerio stanje u osnovnim školama grada Varaždina kako bi se uvjerio da su poduzete sve preventivne mjere da se maksimalizira zdravstvena zaštita. Sve škole imaju dovoljno sredstava za pranje ruku i dezinfekcijskih sredstava te se učionice i sve popratne prostorije redovito provjetravaju, održavaju i čiste", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je Grad poduzeo i dodatne higijenske mjere, o čemu će se svakodnevno voditi računa.

Inače, čiste ruke umanjuju mogućnost zaraze, uključujući i prenošenje koronavirusa, na što posljednjih dana upozorava i Stožer civilne zaštite. Kako mnogi ljudi po već ustaljenim navikama ruke pere na brzinu, a potrebno je barem 20 do 30 sekunda kako bi se pravilno oprale, objavljen je letak o njihovu pravilnom pranju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 17:46