VELIK BROJ ZARAŽENIH

Varaždinska bolnica uputila je poziv za zapošljavanje medicinskih sestara

Svi bolnički pacijenti razvili su tešku kliničku sliku, a gotovo da ih nema tko liječiti. Čak 122 medicinara su van radnog stroja
OB Varaždin
 Željko Hajdinjak/Cropix

Opća bolnica Varaždin uputila je javni poziv za zapošljavanje medicinskih sestara. Ravnatelj bolnice, dr. Nenad Kudelić od Ministarstva zdravstva traži i mobilizaciju bolničkih specijalizanata, koji specijalizaciju odrađuju u zagrebačkim klinikama.

Dr. Kudelić na ovakav je potez primoran zbog sve večeg broja zaraženih u OB Varaždin.

U bolnici leži 74 pacijenta s dijagnozom Covida-19, a još je njih šestero na intenzivnoj. Petero zaraženih Covidom-19 premješteno je u bolničku službu za plućne bolesti Klenovnik.

Svi bolnički pacijenti razvili su tešku kliničku sliku, a gotovo da ih nema tko liječiti. Čak 122 medicinara su van radnog stroja, 62-oje je pozitivnih i još njih 60 u izolaciji.

- Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva o mogućnostima provođenja postupka zapošljavanja medicinskih sestara i njegovatelja bez natječaja na period od 60 dana, OB Varaždin poziva sve nezaposlene medicinske sestee i prvostupnice da se jave na e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mobitel 099 2330 417 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..- pozvao je ravnatelj Kudelić preko medija na zapošljavanje.

Bolnica je pomoć zatražila i od Sveučilišta Sjever, na kojemu se školuju medicinske sestre i fizioterapeuti.

Ministarstvo znanosti, na prijedlog je Ministarstva zdravstva uputila sveučilištima dopis o mogućnostima uključivanja školaraca i studenata zadnjih godina školovanja u pomoć bolnicima u borbi s pandemijom.

- Ovim putem pozivam sve studente da se pridruže svojim budućim kolegama na poslu u bolnici – poziva dr. Kudelić iz OB Varaždin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:32