SUKOB UNUTAR STRANKE

Varaždinski HDZ traži ostavku gradonačelnika Habuša: 'Dosta je bilo lažnih obećanja, manipulacija, zaobilaženja zakona i iskrivljavanja istine'

Varazdin, 061212.Na Kapucinskom trgu otvorena je prva podzemna garaza sa 447 parkiralisnih mjesta. Radovi na izgradnji trajali su vise od dvije godine, a cijena izgradnje je oko 50 milijuna kuna. Investitor je tvrtka Crtorad koja ima koncesiju za koristenje garaze na 30 godina. Iducih 7 dana parkiranje u garazi je besplatno.Na slici: Goran Habus gradonacelnik Varazdina.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Gradski odbor HDZ-a Varaždin pozvao je danas varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša da podnese ostavku na funkciju gradonačelnika, a kao povod naveli su rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave kojom je poništena odluka o davanju koncesije za zbrinjavanje novonastalog otpada tvrtki Univerzal.

U priopćenju koje potpisuje predsjednik varaždinskog HDZ-a Vlatko Vuković, Habuša se optužuje da u više od godinu dana nije riješio problem varaždinskog otpada, iako je tvrdio da ima kvalitetno i ispravno rješenje.

PAD VARAŽDINSKIH MOĆNIKA! USKOK traži mjesec dana zatvora za Čehoka i još trojicu osumnjičenih

Nadalje, HDZ je mišljenja da gradonačelnik Habuš provodi politički inat i kupuje vrijeme uoči izbora, te da će to u konačnici najviše platiti građani Varaždina. U priopćenju se ističe da nastala šteta zbog nerješavanja problema smeća već sada iznosi više milijuna kuna.

Sada vam ne preostaje ništa drugo nego konačno ponuditi ovom Gradu i njegovim građanima jedino ispravno rješenje, a to je Vaša ostavka na mjesto gradonačelnika, navodi se u priopćenju HDZ-a i ocjenjuje kako je dosta bilo Habuševih "lažnih obećanja, manipulacija, zaobilaženja zakona i iskrivljavanja istine".

Za varaždinski HDZ, Habuš treba priznati poraz i odstupiti jer, kako tvrde, nije dostojan niti dorastao funkciji koju obnaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:45