ANĐELKO STRIČAK

Varaždinski župan: ‘Habijan će biti jako dobar ministar, zaslužio je to. Ovo je i priznanje varaždinskom HDZ-u‘

Stričak s Habijanom u stranci usko surađuje od 2015.

Damir Habijan

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak izjavio je u subotu kako će Damir Habijan, njegov dugogodišnji bliski stranački suradnik, biti jako dobar ministar gospodarstva te da je njegovo imenovanje ujedno i priznanje varaždinskom HDZ-u.

"Zaslužio je to i vjerujem da će biti jako dobar ministar. To je priznanje i Županijskom odboru HDZ-a Varaždinske županije", rekao je Stričak koji s Habijanom u stranci usko surađuje od 2015. kada je Habijan biran za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina.

Stričak se osvrnuo na put HDZ-a od 2012. godine, kada je on po prvi puta biran za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a

"HDZ tada doslovno nije imao ništa - nijednog zastupnika, nijednog ministra - ništa! 2015. osvajamo jedan saborski mandat, 2016. dva mandata, 2020. tri mandata, 2021. poziciju župana i sada 2023., nakon kojih 20 godina i tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića, iz redova varaždinskog HDZ-a ponovo dolazi jedan hrvatski ministar. Vjerujem da je to priznanje i svim kolegicama i kolegama, ali prvenstveno njemu", izjavio je Stričak prilikom humanitarne akcije zaklade Vita za pomoć potrebitima u toj županiji.

Na pitanje je li imao konzultacije s premijerom Plenkovićem oko novog ministra, uzvratio je kako su ‘razgovori s premijerom redoviti‘, s obzirom na njegovu ulogu u Predsjedništvu.

"Član sam nacionalnog predsjedništva, tako da se s predsjednikom Vlade Plenkovićem vidim minimalno jedanput tjedno”, rekao je Stričak.

Premijer Andrej Plenković najavio je u petak kako će novi ministar gospodarstva i održivog razvoja umjesto smijenjenog Davora Filipovića biti Damir Habijan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:57