KRVI JE BILO POSVUDA

Varaždinski župan, koji je dobio čašom u glavu, zaradio prekršajnu prijavu: Vrijeđao je policajce?

Mladić zasad neotkrivenog identiteta ustao je od stola i župana Anđelka Stričaka čašom udario u glavu

Anđelko Stričak

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Četiri dana nakon što je varaždinski župan Anđelko Stričak pogođen čašom u glavu i krvav završio na opservaciji hitne službe OB Varaždin, o događaju se oglasila i varaždinska policija.

U priopćenju koje su poslali u utorak ujutro piše da je u subotu, 24. rujna, oko 3.20 sati, na terasi ugostiteljskog objekta u Ulici Ivana Padovca u Varaždinu došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane dvojice muškaraca starosti 24 i 49 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedena dvojica muškaraca počinila prekršaje iz članka 6., odnosno 17. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iako je iz ovako sročenog policijskog priopćenja nejasno tko je od dvojca za što prijavljen, Jutarnji neslužbeno saznaje da je napadač star 24 godine dobio prijavu za vrijeđanje i drsko ponašanje, dok je župan zaradio prijavu zbog drskog ponašanja prema službenoj osobi, u ovom slučaju policiji.

Ostaje nejasno zašto nije i hoće li mladić biti kažnjen za fizički napad, udaranje čašom u glavu župana Stričaka.

Podsjetimo, napad se dogodio na terasi varaždinskog lokala Strauss, u vlasništvu nekoć popularnog nogometaša, danas poduzetnika za izgradnju elitnih stanova, Darija Jerteca. Župan je s društvom iz Varaždinske županije u lokal došao nakon otvaranja Varaždinskih baroknih večeri.

Društvo je spojilo tri stola i u 3.10 sati krenulo prema izlazu iz lokala, kad je mladić zasad neotkrivenog identiteta ustao od stola i župana čašom udario u glavu. Krvi je, govore svjedoci, bilo posvuda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:57