KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA HNS-a

VARAŽDINSKI ŽUPAN ŠTROMAR 'Nije mi jasno zašto je Orešković pristao biti politički eksperiment, ali priznajem da je hrabar čovjek'

 Jabuka TV

Varaždinski župan i predsjednik središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar gostovao je u emisiji Veto na Jabuci TV i najavio kako će se ipak kandidirati za predsjednika stranke i to iako je dan ranije dosadašnja predsjednica Vesna Pusić rekla kako se kandidati neće javno kandidirati prije nego to kažu unutar stranke.

- Imam ambiciju biti na čelu HNS-a. Mislim da imam dovoljno iskustva, rezultata, kolega s kojima timskim radom možemo dostići nivo jači nego sad. Želja mi je da HNS sa mnom na čelu dovoljno ojača da u svakoj izbornoj jedinici samostalno može osvojiti najmanje jedan mandat - rekao je Štromar u emisiji Veto.





Štromar: Imam ambiciju biti na čelu HNS-a

Predrag Štromar najavio je kandidaturu za mjesto predsjednika Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS), a nada se da će imati i protukandidata. Hoće li to biti Ivan Vrdoljak?"Imam ambiciju biti na čelu HNS-a. Mislim da imam dovoljno iskustva, rezultata, kolega s kojima timskim radom možemo dostići nivo jači nego sad", rekao je Štromar.

Posted by Veto by Sanjin Španović on Tuesday, 19 January 2016




Iako u HNS-u, posebice vrh na čelu s Vesnom Pusić, priželjkuju da bude samo jedan kandidat oko kojeg bi se svi dogovorili, Štromar jasno kaže da, iako ne razmišlja o tome hoće li imati protukandidata, da bi bilo dobro da bude više kandidata.

- Ne razmišljam o tome. Bilo bi dobro da bude više kandidata, ali samo ako imaju želju i volju, a ne da forsiramo demokraciju - rekao je Štromar koji zasad kao koalicijskog partnera HNS-a vidi prvenstveno SDP.

- Koalicija s HDZ-om zasad nije moguća, ali nikad ne reci nikad. Tko zna kako će se profilirati. Naš partner zasad je SDP - rekao je Štromar koji je u emisiji na izravno pitanje planira li u slučaju pobjede na izborima u HNS-u biti i dalje župan odgovorio da ne.





Štromar: Ako postanem šef HNS-a, odlazim s mjesta župana

Ako postane predsjednik Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS), Predrag Štromar najavio je ostavku na mjesto župana u Varaždinska županija.

Posted by Veto by Sanjin Španović on Tuesday, 19 January 2016




- Neću biti župan, dat ću ostavku i u tom slučaju idem u Sabor i gradit ću stranku iz Sabora - rekao je Štromar.

Na pitanje kakvog premijera po njemu Hrvatska za tri dana dobiva, Štromar je Oreškovića opisao kao hrabrog i dobronamjernog čovjeka, ali i da mu nije jasno zašto je prihvatio tu ponudu.





Štromar: Orešković je hrabar, ali hrabrost graniči s ludošću

Predrag Štromar budućeg je premijera opisao kao politički eksperiment. Smatra da je Tihomir Orešković hrabar političar i dobrih namjera, ali da neće biti samostalan.

Posted by Veto by Sanjin Španović on Tuesday, 19 January 2016




- Mi dobivamo premijera za kojeg nije jasno kako je mogao prihvatiti to. Kad sam ja postao župan nije mi mogao nitko govoriti koga da uzmem. To nije normalno. Morate imati ljude, posebno za ona osnovna ministarstva. Tu se sad natežu Most i HDZ, ne pita se premijera, kaže mu se da u 15 minuta odluči između dva ministra. Ja mislim da ima dobre namjere, ali da će mu biti jako teško - rekao je Štromar i dodao:

- Orešković je politički eksperiment jer su ga u tri sata odabrali. Ali je vrlo hrabar, pogotovo jer dolazi iz drugačijeg podneblja. A hrabrost graniči s ludošću, ali nekad završi dobro - rekao je Štromar.





Štromar o pitanju kredita u švicarskom franku

Predrag Štromar smatra kako je pitanje kredita u švicarcima Vlada trebala prije riješiti. Priznao je kako je on primjer da Vlada Republike Hrvatske nije dovoljno socijalno riješila to pitanje.

Posted by Veto by Sanjin Španović on Tuesday, 19 January 2016




Iako je i sam župan, Štromar ne odbija ideju smanjenja broja županija. No, smatra da o tome treba odluku donijeti struka, a taj prijedlog na kraju amenovati građani na referendumu.

- Treba napraviti dobru decentralizaciju i obaveze. Onda treba napraviti analizu kakve županije i općine mi trebamo imati. To treba dati struci da napravi. Ako struka utvrdi kriterije, onda treba vjerovati struci i napraviti referendum. Svi građani bi trebali odlučiti o tome nakon dobre analize - rekao je Štromar.





Štromar: O smanjenju broja županija moraju odlučiti građani na...

Iako je i sam župan Predrag Štromar ne odbija ideju smanjenja broja županija. No, smatra da o tome treba odluku donijeti struka, a taj prijedlog na kraju amenovati građani na referendumu.

Posted by Veto by Sanjin Španović on Tuesday, 19 January 2016




No, priznao je da ima ideju kako reformirati sjeverni dio Hrvatske u jednu regiju - sjevernu.

- Ja vidim na sjeveru Hrvatske ljude sličnog mentaliteta, ljude sličnih potreba, i to može biti jedna regija. Funkcionalno bi bilo spojiti ne samo Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku već i Koprivničko-križevačku u jednu regiju ili županiju. To je 500.000 stanovnika na okupu i tako možemo graditi regionalni razvoj bolje. Mi već surađujemo zajedno. Imamo zajednički centar za gospodarenje otpadom. Regionalni razvoj mora razmišljati tako.

Štromaru je na kraju bilo neugodno na pitanje o kreditima u švicarskim francima s obzirom da i on ima kredit u istoj valuti, ali ne za prvu nekretninu, a jednako mu je pomognuto kao i onima koji su te kredite dizali zbog egzistencijalnog pitanja. Na kraju je priznao da smatra kako je pitanje kredita u švicarcima Vlada trebala prije riješiti. I bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:59