JAVIO SE I DP

Vaterpolisti uvučeni u politička prepucavanja: ‘To su soroševci, nemaju ti ljubavi prema Hrvatskoj!‘

Nitko se nije pojavio niti u Zračnoj luci Franjo Tuđman...
 Tonci Vlasic/Cropix

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju koja je u Dohi osvojila naslov svjetskih prvaka nakon prijama kod premijera Plenkovića, ugostio je u palači Dverce i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, međutim veliko slavlje za ‘zlatne‘ nije organizirano kako je to, na Trgu bana Josipa Jelačića, uobičajeno kada je riječ o dočeku svih dosašnjih svjetskih prvaka.

To je izazvalo brojne negativne reakcije, a među ljutitima našao se i Domovinski pokret, koji je na društvenim mrežama prokomentirao ovaj neviđeni propust.

‘Sramotno je da gradske vlasti u glavnom gradu nemaju potrebu organizirati proslavu epohalnog uspjeha hrvatskog športa!‘, naslovili su objavu na Facebooku pa nastavili:

‘Uspjesi hrvatskog športa slave se diljem Hrvatske. Upravo na športskim terenima pokazuju se hrvatski talent, pobjednički mentalitet, domoljublje, ali i sve ono što bi Hrvatska mogla biti kad bi ju vodili sposobni i pošteni političari.

Uspjesi hrvatskih športaša ipak ne odgovaraju svima u Hrvatskoj. Primjer je i uspjeh hrvatskih vaterpolista koji su postali svjetski prvaci u Dohi. Takvi uspjesi ranije bi se redovito proslavljali na Trgu bana Josipa Jelačića. No sorosevskoj ispostavi koja vodi Zagreb, tzv. Možemo, očito smetaju uspjesi hrvatskog športa.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova vlast ne samo da nisu organizirali doček vaterpolista na Trgu, što je ranije bila praksa u slučaju hrvatskih športskih uspjeha, nego su se potpuno oglušili na upite o mogućoj organizaciji. Nitko od njih nije se pojavio niti na Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Sramotno je da gradske vlasti u glavnome gradu nemaju potrebu samoinicijativno organizirati proslavu još jednog epohalnog uspjeha hrvatskog športa. To ukazuje na anacionalni karakter njihove politike i na potpunu indiferentnost prema nacionalnim uspjesima.

Na idućim izborima takve anacionalne politike treba poslati na marginu političkog života. Bez emocija i ljubavi prema vlastitoj zemlji i njezinim uspjesima nemoguće je voditi na hrvatskim interesima utemeljene politike.

Dečki, vi ste naš ponos, Hrvatska je uz vas!‘, napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:49