VOJNI POLIGON 'CRVENA ZEMLJA'

VATRA BUKNULA NA OTVORENOM PROSTORU Na vježbi HV-a 'Patria 18', bojnim gađanjem izazvan požar, gasio i kanader, izgorjelo osam hektara

Ilustracija
 Ante Čizmić / CROPIX

Proteklog petka tijekom vježbe 'Patria 18' Hrvatske vojske na vojnom poligonu 'Crvena zemlja' kod Knina u kojoj su sudjelovali pripadnici Bojne grupe mehaniziranog pješaštva i borbene postrojbe Gardijske mehanizirane brigade, bojnim gađenjem izazvan je požar na lokalitetu Brailovac. Vatra je buknula na otvorenom prostoru oko 11,20 sati, a požar je ugašen u 14,55 sati. U gašenju požara sudjelovalo je tri vatrogasca JVP-a Knin s jednim vozilom koji su bili na osiguranju vježbe, a pomoć im je pristiglo i sedam vatrogasaca DVD-a Knin s dva vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran i ugašen, nakon što je oko 14 sati u pomoć stigao i jedan kanader. Opožareno je osam hektara trave i niskog raslinja.

Inače, proteklih dana bilo je puno posla za vatrogasce na području Šibensko-kninske županije. U petak je u 8,25 sati izbila vatra na traktoru na Županijskoj cesti kod Vrbnika. Požar je ugašen u 8,57 sati intervencijom kninskih vatrogasaca, a na traktoru je zabilježena manja šteta. Također, u petak zapalio se drveni stup desetokilovatnog dalekovoda u Kanici. Sa stupa je pao električni vodič koji je zapalio travu i makiju, a požar su u 11,43 sati ugasili pripadnici DVD-ova Primošten, Rogoznica i Brodarica.

Nakon mirne subote, u nedjelju u 17,45 sati zapalio se automobil u Vukovarskoj ulici u Drnišu. Brzom intervencijom pripadnika JVP-a Drniš požar je ugašen u 18,30 sati, a izgorio je prednji dio vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:26