ZA SVAKI GLAS...

Vatrena bitka u Lici, Petry pomrsio račune Darku Milinoviću: ‘A ništa, idemo u drugi krug...‘

Sutra ćemo analizirati rezultate i složiti taktiku za drugi krug, uvjeren sam da ću u drugom krugu pobijediti - kazao nam je Milinović
Darko Milinović
 Robert Fajt/Cropix

Aktualni lički župan dr. Darko Milinović i njegov najvatreniji izazivač Ernest Petry (HDZ) idu u drugi krug. U trenutku zaključenja ovog broja oni su imali gotovo izjednačen rezultat po 33 posto, no njime je sretniji bio Petry, jer je Milinović najavljivao pobjedu već u prvom krugu.

- Idemo u drugi krug, moram reći da sam ga realno očekivao jer je bilo pet kandidata za župana i bilo je teško očekivati bilo što drugo. Sutra ćemo analizirati rezultate i složiti taktiku za drugi krug, uvjeren sam da ću u drugom krugu pobijediti - kazao nam je Milinović.

Zadovoljan je nastupom svoje nedavno osnovane stranke LiPO, čijih nekoliko kandidata ide u drugi krug, Stjepan Kostelac iz Otočca, Ivan Dabo iz Novalje te Ivica Bačić iz Karlobaga te naglašava da su u samo nekoliko mjeseci postojanja postali respektabilna politička stranka desnog centra.

Ernest Petry ispalio je i prije nego smo ga pitali: ovo je pobjednički rezultat, a takav će biti i u drugom krugu.

- Milinović je manipulirao medijima i davao lažne ankete, a narod je sada pokazao stvarno stanje, da je za promjene i da se Dado miče s mjesta župana. U drugom krugu ćemo ga rasturiti. Prvo što ću napraviti bit će pomiriti ljude, a onda se posvetiti gospodarstvu - kazao je Petry.

Karlo Starčević (HSP), gradonačelnik Gospića, pobjednik je izbora, no u trenutku pisanja ovog članka još nismo znali hoće li to biti u prvom krugu, jer mu je nedostajalo manje od jedan posto do natpolovične većine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 18:07