INCIDENT NA VEZU BR. 17

Vatrena drama na trajektu ‘Tin Ujević‘, u Lučkoj upravi Split u šoku: ‘Nismo za takav slučaj nikad čuli u našoj luci!‘

"Nismo ni slutili da bi se takvo što moglo dogoditi, no evo, dogodila se nezgoda jer se ispuh motora našao baš kraj tih guma"
 Čitatelj Slobodne Dalmacije

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Trajektnoj luci Split ove nedjelje, oko 13.45 sati: iz nepoznatih razloga došlo je do zapaljenja guma na vezu broj 17, a time i oplate trajekta ‘Tin Ujević‘, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako javlja čitatelj Slobodne Dalmacije koji se zatekao tamo, do zapaljenja kamionskih guma koje stoje uz vez kao odbojnik, došlo je navodno uslijed topline ispušnih plinova motora trajekta. Ispuh motora, je naime, bio točno na odbojniku, što su potvrdili iz Lučke uprave Split pod čijom nadležnošću je vez 17.

- Došlo je do zapaljenja bokobrana od kamionskiih guma na vezu gdje pristaju ‘Tin Ujević‘ i ‘Faros‘. Nedavno smo podigli te bokobrane, odnosno dodali još jedan red guma radi trajekta ‘Faros‘. Nismo ni slutili da bi se takvo što moglo dogoditi, no evo, dogodila se nezgoda jer se ispuh motora našao baš kraj tih guma. Nismo za takav slučaj nikad čuli u našoj luci. Prvo smo promislili da je netko namjerno zapalio gume - kazali su iz Lučke uprave.

Dodaju kako će naći drukčije rješenje za pristajanje trajekata na liniji Hvar-Split i obrnuto.

Iz Jadrolinije doznajemo kako se odmah reagiralo i spriječila daljnja šteta. Trajekt Tin Ujević pak i dalje vozi prema plovidbenom redu prema Starom Gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 23:29